Ecaterina Lung, profesor la Universitate, susține că a anulat un curs din cauza zgomotului din Piața Universității

Ecaterina Lung, profesor la Universitate, susține că a anulat un curs din cauza zgomotului din Piața Universității

Ecaterina Lung, profesor la Facultatea de Istorie a Universității din București, a afirmat că și-a anulat un curs din cauza zgomotului din Piața Universității.

"În aproape 25 de ani de experiență didactică, este pentru prima oară că a trebuit să anulez un curs pentru că nu mă mai înțelegeam cu studenții. Adică nu ne mai puteam auzi unii pe alții datorită vacarmului din Piața Universității, de la statui, unde stațiile de amplificare răgeau la maximum, cu ocazia probelor de microfon pentru nu știu ce concert. Asta în timpul cursurilor pe care noi ar fi trebuit să le ținem la Facultatea de Istorie. Mulțumim din inimă Primăriei Generale a Bucureștiului și doamnei primar general, Gabriela Firea, pentru considerația deosebită arătată învățământului", a susținut profesorul universitar pe pagina sa de Facebook.

Ea a afirmat că a făcut acest gest din cauză că zgomotul îi deranja pe studenți.

"(...)Că pe noi, profesorii, oamenii politici ne consideră o cantitate neglijabilă nu mă mai miră de multă vreme. Dar mă supără că nu le pasă de cei tineri, de cei puțini pentru care educația mai are o valoare", a mai spus Ecaterina Lung.

Un alt profesor universitar, Antoniu Bogdan, s-a declarat deranjat de zgomotul din piață, care "acoperă vorbirea și blochează gândirea".

"(...) Pentru noi, cadre didactice și studenți, este o problemă mai veche. Am trăit în anii '90 "plăcerea" de a asculta manele, în primul deceniu al noului mileniu "ritmurile" Coca-Cola, iar în prezent mă "delectez" cu bubuiturile năuce ale repetițiilor pentru sărbătorile populare din aceeași Piață a Universității. Asemănări ? Un zgomot asurzitor ce-ți rupe timpanul, îți acoperă vorbirea și îți blochează gândirea. Diferențe? Pe vremuri ieșeam pe geamul sălii de seminar de la parter și le strigam vânzătorilor ambulanți de casete piratate să plece. Culmea, o făceau! Acum? Autoritățile locale ne spun să înțelegem situația.. oare aceste autorități înțeleg situația școlii românești ?", a afirmat cadrul didactic universitar pe Facebook.

El le-a mulțumit studenților săi pentru modul în care au acționat și pentru mesajul transmis că vor să studieze.

Mai mulți studenți de la Facultatea de Istorie au protestat marți în fața scenei unde are loc concertul, afișând pancarte pe care scria: "De Ziua Europei nu ne lăsați să învățăm".

În Piața Universității se desfășoară un concert care reunește formații precum O-zone, Inna, Carla's Dream, Alexandra Stan, Fly Project, Morandi și Akcent.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...