Ecaterina Szabo: Este momentul să arătăm că gimnastica românească rămâne în picioare

Cvadrupla campioană olimpică Ecaterina Szabo a declarat, pentru AGERPRES, că gimnastica românească trebuie să arate la Europenele de la Cluj că rămâne în picioarele.

''Este un privilegiu să avem o astfel de competiție la noi, mă gândesc că este momentul să arătăm că gimnastica românească trebuie să rămână în picioare și sunt ferm convinsă că gimnaștii noștri o să-și demonstreze valoare'', a spus Szabo, care a cucerit cinci medalii la JO din 1984 de la Los Angeles, aur la sol, bârnă, sărituri și cu echipa, argint la individual compus.

Szabo (50 ani) nu s-a pronunțat în privința componenței lotului feminin al României pentru Europene, precizând că în afară de Cătălina Ponor și Larisa Iordache nu cunoaște restul fetelor.

Kati Szabo-Tamas și-a exprimat speranța ca România să obțină măcar același rezultat ca la ediția de anul trecut al Europenelor, la care România a obținut patru medalii, două de bronz câștigate de Cătălina Ponor și două de argint, de Marian Drăgulescu.

Kati Szabo, campioană mondială în 1983 (sol), la Budapesta, și în 1987 (cu echipa), la Rotterdam, a mărturisit că i-ar fi plăcut să aibă prilejul să concureze la o competiție de nivelul unui Campionat European în România: ''Sigur, mi-ar fi plăcut să am o așa competiție la mine în țară, să ai o sală întreagă de partea ta, publicul, fanii, poate și familia. Cu părere de rău, nu s a întâmplat așa ceva în timpul carierei mele''.

Dublă campioană europeană în 1983 (Goteborg, paralele și sol), Kati Szabo consideră că faptul că gimnaștii români evoluează în fața propriilor suporteri: ''Aș spune că este un avantaj pentru gimnaștii noștri. Acum, știți, oriunde s-ar desfășura competiția, ei trebuie să-și facă treaba, trebuie să fie foarte bine concentrați. În final, în orice țară ar fi, bârna este bârnă, 'paralelul' la fel, totul depinde de tine, trebuie să știi ceea ce vrei ... Eu așa am fost. Voiam să arăt la toată lumea cine eram, ce știam să fac și să demonstrez că ceea ce făceam făceam foarte bine. Doar pentru asta mă antrenam''.

Szabo a mai spus că gimnaștii români trebuie să fie puternici, ambițioși și să-și asculte antrenorii.

Ecaterina Szabo a precizat că va fi la Cluj pentru a încuraja gimnastele noastre și le va face ''galerie''.

Palmaresul Ecaterinei Szabo mai cuprinde șase medalii de argint și una de bronz la Mondiale, precum și două de argint și una de bronz la Europene.

Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Cluj-Napoca vor desfășura în perioada 19-23 aprilie.

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

2 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

3 Medic român din Elveția: Este greu să te protejezi, indiferent de țara în care ești. În Geneva nu se mai găseș…

4 Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele do…

5 Regele Thailandei s-a izolat alături de 20 de femei, în Germania, unde a închiriat hotel întreg

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade