Echipa lui Navalnîi a publicat o nouă anchetă: „Viața plină de farmec a ministrului adjunct al apărării Timur Ivanov” VIDEO

Echipa lui Navalnîi a publicat o nouă anchetă: „Viața plină de farmec a ministrului adjunct al apărării Timur Ivanov” VIDEO

Echipa opozantului rus Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, a lansat o nouă anchetă cu privire la ministrul ajunct al apărării din Rusia, Timur Ivanov, și la familia lui, relatează publicația rusă independentă Meduza .

Ancheta se bazează pe 8 mii de e-mailuri ale soției oficialului, Svetlana Ivanova, pe care echipa lui Navalnîi susține că le-a accesat în ultiimii 12 ani. Acestea conțineau „facturi, planuri de locuințe, documente pentru ale unor iahturi și vile, chitanțe pentru antichități și bijuterii, detalii despre petreceri și mii de fotografii.

Svetlana Zakharova (numele de fată al eroinei anchetei) s-a căsătorit cu Timur Ivanov în 2009. Înainte, a fost soția omului de afaceri Mihail Maniovici. Cel puțin din 2010, soții Ivanov au început să călătorească pe Coasta de Azur în fiecare august și au închiriat vile și iahturi. Din 2013 și până în 2018, familia ar fi cheltuit peste 850.000 de euro pentru închirierea de vile în Saint-Tropez. Alți 250.000 de euro ar fi fost cheltuiți pe iahturi.

În plus, în anul 2011, soții Ivanov au cumpărat un Rolls-Royce Corniche din 2001, pe care l-au înregistrat la o companie din Luxemburg. Mașina a costat 120.000 de euro, iar restaurarea sa – alte 75.000 de euro.

„120 de mii de euro plătiți pentru un Rolls-Royce, în 2011, aproximativ cinci milioane de ruble. Și, în același timp, avem și o adeverință a veniturilor lui Timur Ivanov pentru același an, - 112 mii de ruble pe lună, 1,3 milioane pe an. Și Rolls-Royce costă cinci ”, arată ancheta.

Ivanova a mai cumpărat haine scumpe (în special, rochii Dolce & Gabbana cu prețuri cuprinse între 52.000 și 94.000 de euro), bijuterii (precum un inel de 104.000 de dolari), dar și antichități (precu un set de păsări din sticlă în valoare de 7.000 de euro).

În 2018, și-a sărbătorit ziua de naștere la Istanbul, iar totul a costat 178 de mii de euro. În 2021, ziua de naștere a lui Ivanova a fost sărbătorită în casa familiei de pe Rublyovka, unde a fost prezent și secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov . În același an, Ivanov, Peskov și soția sa Tatiana Navka au plecat împreună în vacanță în Altai. Rusia.

Numai în 2020, Ivanova, a cheltuit peste 109 milioane de ruble. Dintre aceștia, 90 de milioane pentru cumpărarea a jumătate din apartamentu familiei fostului ei soț. Locuința este situată în centrul Moscovei, pe strada Povarskaia. De asemenea, aceștia mai dețim un conac și o moșie nobiliară din secolul al XIX-lea. Costul fiecăreia dintre aceste proprietăți este de aproximativ 600 de milioane de ruble.

Facturile lui Ivanova pentru aceste cheltuieli, în special pentru bijuterii și reparații, au fost achitate de către alte persoane sau companii. Una dintre companiile asociate- Olimpsitstroy, un antreprenor major al Ministerului rus al Apărării, care printre altele, construiește clădiri rezidențiale în Mariupolul distrus și capturat.

Soția viceministrului apărării a postat, recent, pe contul său de Instagram un mesaj despre dragostea sa pentru patrie și a citat un cleric al Bisericii Ortodoxe Ruse. Cel puțin în trecut, deținea pașaport israelian și, împreună cu fostul ei soț, era proprietara unui apartament din Tel Aviv pe care nu l-a raportat în declarația de avere, în calitate de soție a unui funcționar public. Niciunul dintre copiii săi – adulți – nu locuiește în Rusia, au mai aflat asociații lui Aleksei Navalnîi.

În martie 2022, după invazia rusă din Ucraina, Ivanova a călătorit în Franța, unde locuiește fiica ei, și în Marea Britanie, unde învață fiul ei. Ea a vizitat și magazinul din Paris al bijutierului Arthur Rosenthal și a cumpărat haine în valoare de 8.000 de euro dintr-un butic Prada.

În vara acestuia an, soții Ivanov ar fi cerut divorțul, dar, potrivit asociaților lui Navalnîi, nu există dovezi că s-ar fi despărțit cu adevărat. În octombrie, Timur Ivanov a fost inclus pe lista sancțiunilor UE. Soția sa nu se află pe listă, și la începutul lunii decembrie, se pare, că și-a vizitat din nou fiica în Europa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

5 Așa o fi?