Echipajul de la bordul ISS a fost evacuat pentru scurt timp ca măsură de precauție

Echipajul de la bordul ISS a fost evacuat pentru scurt timp ca măsură de precauție

Echipajul Stației Spațiale Internaționale (ISS) s-a refugiat joi, pentru scurt timp, pe o navă Soyuz, ca măsură de precauție în contextul trecerii prin apropiere a resturilor unui satelit rusesc, a anunțat Agenția spațială americană (NASA), preluată de AFP.

Sursa: nasa.gov

'Echipajul de la bordul ISS și-a reluat activitatea normală după ce a primit autorizarea în acest sens de centrul de control', a menționat NASA într-un scurt comunicat, precizând că este a patra oară când un echipaj este evacuat de pe stație ca măsură de precauție.

La bordul ISS se află în prezent doi cosmonauți ruși, Ghenadi Padalka și Mihail Kornienko, și unul american, Scott Kelly.

Sursa: nasa.gov

În spațiul cosmic, coliziunea cu resturi, chiar mici, ale unui corp poate avea consecințe catastrofale și, de aceea, membrii echipajului se refugiază pe o navă spațială Soyuz, care l-ar putea permite să revină pe Pământ în situația în care ISS nu ar mai putea fi folosită.

AGERPRES/(AS — autor: Lelia Bretan, editor: Cristina Mac)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...