Echipajul ISS aflat în căutarea unor posibile scurgeri la bordul staţiei a detectat o zgârietură şi o mică deformare

Echipajul ISS aflat în căutarea unor posibile scurgeri la bordul staţiei a detectat o zgârietură şi o mică deformare

Echipajul de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), aflat în căutarea unor noi posibile scurgeri la bordul laboratorului orbital, a anunţat cu precauţie că totul este în regulă, relatează vineri agenţia DPA.

Iniţial, membrii echipajului ISS s-au temut de existenţa a cel puţin trei noi scurgeri. Locurile unde ar fi putut să apară aceste scurgeri au fost examinate.

"Într-un loc există o zgârietură, în altul o mică deformare", a declarat vineri cosmonautul rus Serghei Rîjikov, citat de agenţia rusă de ştiri Interfax.

Însă, rezultatul examinării unui loc situat sub un tub, unde accesul este dificil, se află încă în aşteptare.

Imaginile observate cu un microscop special sunt în prezent analizate, conform mesajelor radio ale echipajului transmise către centrul de control.

Microscopul a fost adus la bordul ISS de un transportator spaţial de la Cosmodromul Baikonur din Kazahstan abia săptămâna trecută.

Toamna trecută, echipajul a observat o deschidere de 4,5 centimetri şi a sigilat-o temporar. Aceasta va fi sigilată din nou luni. Echipajul urmează să fie instruit pentru această operaţiune în weekend.

În prezent, există şapte membri ai echipajului în avanpostul orbital aflat la o distanţă de aproximativ 400 de kilometri deasupra Pământului: doi cosmonauţi ruşi, patru astronauţi americani şi unul japonez. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

5 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată