Echipamente pentru scanarea bagajelor, de peste 11 milioane de euro, instalate pe aeroporturi din România

Echipamente pentru scanarea bagajelor, de peste 11 milioane de euro, instalate pe aeroporturi din România

Echipamente de scanare a bagajelor, în valoare de peste 11 milioane de euro, vor fi instalate în aeroporturi şi aerogări din România, dar şi din regiune, anunţă compania dezvoltatoare, într-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

UTI Facility Management, companie a Grupului UTI, este partener autorizat pentru piaţa românească al celebrului producător britanic de tehnologie de detecţie cu raze X, Smiths Detection. Specialiştii UTI instalează şi pun în funcţiune echipamentele şi sistemele dezvoltate de acest renumit furnizor în cadrul unor contracte începute în 2019 şi 2020.

Potrivit sursei citate, în acest an, la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca vor fi instalate echipamente de ultimă generaţie pentru scanarea bagajelor de cală şi de mână cu tehnologie de tip computer tomograf, cu radiaţii X şi algoritmi de detecţie automată a substanţelor explozive. Echipamentele de detecţie vor fi integrate cu un sistem de returnare automată a tăvilor, ceea ce va simplifica şi reduce timpul petrecut pentru controlul de securitate.

De asemenea, pentru Aeroportul Internaţional din Iaşi compania s-au livrat şi pus în funcţiune echipamente de scanare a bagajelor de cală cu tehnologie de tip computer tomograf şi algoritmi de detecţie automată a substanţelor explozive lichide. Aceleaşi tehnologii vor fi funcţionale şi pentru aerogara din Suceava, începând cu luna octombrie 2020.

În acelaşi timp, în cadrul Aeroportului Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti, la finele acestui an controlul bagajelor se va realiza cu echipamente extrem de performante, marca Smiths Detection, care vor scana obiectele pasagerilor cu două unghiuri de vizualizare şi vor detecta urmele de substanţe explozive.

Totodată, pentru asigurarea securităţii pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - Aurel Vlaicu, UTI Facility Management implementează un proiect de securitate care presupune şi instalarea de echipamente de scanare a bagajelor de cală conform celor mai noi standarde aeronautice, iar contractul va fi finalizat la sfârşitul anului în curs.

Compania membră UTI contribuie şi la construcţia şi dotarea cu sisteme de securitate de ultimă generaţie a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.

"În acest obiectiv vital pentru dezvoltarea economică a ţării noastre, vom instala echipamente de scanare a bagajelor de cală şi de mână cu tehnologie de tip computer tomograf, cu radiaţii X si algoritmi de detectie automată a substanţelor explozive, echipamente de scanare a bagajelor cu două unghiuri de vizualizare şi de detecţie a urmelor de substanţe explozive. Sistemele de detecţie a substanţelor explozive (EDS) au rolul de a descoperi şi alarma personalul care asigură securitatea în aeroporturi despre prezenţa unor astfel de materiale în bagaje, indiferent de forma, poziţia sau orientarea încărcăturii periculoase. Conform reglementărilor aeronautice, toate sistemele EDS pentru scanarea bagajelor de cală trebuie să corespundă standardului 3, iar cele pentru controlul bagajelor de mână care conţin computere portabile, aparate electrice de mari dimensiuni, precum şi lichide, aerosoli şi geluri trebuie să respecte cel puţin standardul C3", menţionează compania.

UTI Facility Management activează pe piaţa serviciilor şi soluţiilor pentru aeroporturi de peste 15 ani, iar portofoliul companiei include lucrări realizate pentru cele mai mari aeroporturi din România şi din regiune. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Așa o fi?

3 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?