Eclipsă de Soare parţială, vizibilă din jumătatea de nord a ţării

Eclipsă de Soare parţială, vizibilă din jumătatea de nord a ţării

O eclipsă parţială de Soare, cu acoperire foarte mică a discului solar, se va produce vineri, fenomenul fiind vizibil doar în jumătatea nordică a ţării, transmite Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

"Pe 10 iunie se produce o eclipsă de Soare care se va vedea ca parţială din jumătatea de nord a ţării noastre. Eclipsa începe cel mai devreme la ora 13,17, în nord-vest, şi va avea ca acoperire maximă 2,1% din discul Soarelui. Dacă doriţi să o priviţi, va trebui să folosiţi un filtru special, denumit Mylar, sau cel mai dens filtru de sudură. Prin telescop, eclipsa se poate observa prin proiecţie, fără a privi Soarele. Nu priviţi direct Soarele, pentru că puteţi orbi", precizează reprezentanţii Observatorului într-o postare pe Facebook.

Eclipsa va fi vizibilă în Transilvania, în Banat şi în mare parte din Moldova. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren