Eduard Novak bulversează sportul românesc: Semn că ministrul a călcat pe bec

Eduard Novak bulversează sportul românesc: Semn că ministrul a călcat pe bec

Eduard Novak s-a gândit că ar fi bine ca 40% din jucătorii aflaţi pe teren într-o echipă să fie români. Ceea ce din start pare o decizie discutabilă, având în vedere că în Uniunea Europeană dreptul la muncă nu poate fi îngrădit pe baza de naţionalitate.

Dar dincolo de această problemă care, cu siguranţă, va fi lămurită de avocaţi, apare şi alta. Şi anume că ordinul de ministru intră în vigoare cu efect imediat. Adică, din acest sezon!

Un semn clar că Eduard Novak a pornit pe un drum greşit e ce a spus, astăzi, Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR). Acesta a lăsat de înţeles că ordinul de ministru nu va mai intra în vigoare imediat, aşa cum s-a spus iniţial.

„Consider că trebuia făcută o mai bună consultare cu preşedinţii federaţiilor naţionale implicaţi direct în această decizie şi mă refer aici la sporturile de echipă. Am înţeles că se discută zilele acestea despre o amânare a intrării în vigoare a ordinului ministrului. Decizia doreşte să aducă un plus de valoare, dar e clar că trebuia un pic mai bine pregătită“, a afirmat Covaliu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...