Edward Iordănescu, mister deslușit: de ce refuză prelungirea contractului cu federația

Edward Iordănescu, mister deslușit: de ce refuză prelungirea contractului cu federația

Naționala României și-a aflat, joi, grupa din Liga C a Națiunilor, meciurile urmând să se joace în septembrie, octombrie și noiembrie acest an. De la tragerea la sorți de la Paris a lipsit Edward Iordănescu.

Edward Iordănescu

Oficial, el n-a făcut deplasarea în Franța, fiind în recuperare după gripă. Neoficial, el oricum n-avea de gând să meargă la acest eveniment, deoarece Liga Națiunilor, ediția 2024-2025, e o competiție care se va desfășura după terminarea contractului actual al selecționerului. Edward Iordănescu va fi liber după Euro 2024. Și, deocamdată, n-a semnat prelungirea acordului cu federația, deși oficialii de la „Casa Fotbalului“ vor ca el să fie selecționerul naționalei, nu doar pe parcursul Ligii Națiunilor, dar mai ales în preliminariile Mondialului din 2026.

De ce ezită însă Iordănescu să zică „da“? Din mai multe motive. În primul rând, el e conștient că acum se bucură de încrederea FRF și cea a publicului, pe fondul calificării en-fanfare la Euro 2024. Situația se poate schimba însă radical, dacă România va dezamăgi la turneul final din Germania. Mai ales că s-a creat această impresie că grupa noastră, cu Belgia, Slovacia și o echipă venită din play-off, ne cam obligă să ajungem în optimi. Adică, o misiune dificlă, mai ales când vedem situația actuală a unor jucători de echipa națională.

Program Euro 2024 jpg

Apoi, Iordănescu poate profita de cota sa bună din acest moment pentru a semna un contract bănos în zona arabă, după Euro 2024. Acesta ar fi un alt motiv pentru care el nu se grăbește să semneze prelungirea cu FRF.

Nu în ultimul rând, cu siguranță, și Edward Iordănescu e conștient că, după marea reușită a calificării la Euro 2024, va fi foarte greu ca seria rezultatelor bune să aibă continuitate și în preliminariile CM 2026. Mai ales că la Mondialul din Mexic, SUA și Canada se vor califica direct doar câștigătoarele celor 12 grupe preliminare. La Euro 2024, și locul 2 avea asigurată prezența la turneul final.

Așadar, selecționerul se gândește și la faptul că o eventuală plecare de la națională, după Euro 2024, ar fi spre binele său. Fiindcă s-ar produce după o prezență la un turneu final. Iordănescu ar prefera un astfel de scenariu, în locul unuia care ar putea însemna o despărțire după o eventuală ratare a calificării la CM 2026.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat