Efectele consumului de scorțișoară asupra organismului

Efectele consumului de scorțișoară asupra organismului

Scorțișoara, popularul condiment aromat, ar putea face mai mult decât să vă trezească papilele gustative și să contribuie la îmbunătățirea memoriei.

Scorțișoara îmbunătățește memoria FOTO Shutterstock

Conform publicației Eurosciencenews, un studiu relevă că scorțișoara poate ajuta la îmbunătățirea memoriei și a învățării și poate reduce, de asemenea, unele simptome ale anxietății.

Cercetări anterioare au arătat că scorțișoara are un efect pozitiv asupra sănătății. Studiile au arătat că scorțișoara are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și anticancerigene. Condimentul poate ajuta, de asemenea, la stimularea funcției sistemului imunitar.

Acum, o echipă de cercetători de la Universitatea de Științe Medicale din Birjand a finalizat o meta-analiză a lucrărilor de cercetare anterioare, raportând că scorțișoara poate ajuta la reducerea sau prevenirea pierderii memoriei și la îmbunătățirea învățării.

Beneficiile consumului de scorțișoară

Cercetătorii au identificat 40 de studii care s-au axat pe beneficiile consumului de scorțișoară pentru învățare și memorie. Ultimele două au fost studii clinice, iar cele mai multe dintre studiile selectate au raportat un efect pozitiv al consumului de scorțișoară asupra învățării și memoriei.

Cercetătorii au constatat, „in-vivo“, că scorțișoara și componentele sale, inclusiv acidul cinamic, eugenolul și cinnamaldehida, au avut un efect pozitiv asupra funcției cognitive. În urma studiilor „in vitro“, cercetătorii au descoperit că adăugarea cinamaldehidei sau a scorțișoarei în mediul celular a crescut viabilitatea celulară, reducând în același timp agregarea Tau și amiloid-beta asociate bolii Alzheimer.

Cele două studii clinice s-au axat pe consumul de scorțișoară la adulții tineri și la adulții prediabetici cu vârsta sub 60 de ani. Adulții tineri au fost instruiți să mestece bețișoare de gumă cu scorțișoară, în timp ce adulții prediabetici au consumat 2 g de pâine albă îmbibată cu scorțișoară .

Adulții tineri care au mestecat gumă de scorțișoară au raportat o îmbunătățire a funcției cognitive și a memoriei, precum și o reducere a simptomelor de anxietate. Cu toate acestea, participanții prediabetici au avut o schimbare mică spre deloc în ceea ce privește funcția cognitivă după ce au consumat pâinea cu scorțișoară.

Cercetări privind impactul scorțișoarei asupra creierului

Deși cercetătorii au constatat că scorțișoara și compușii săi par să aibă un efect benefic asupra cogniției și învățării, aceștia afirmă că mai sunt necesare mai multe cercetări. Ei speră că studiile viitoare se vor concentra pe impactul scorțișoarei asupra creierului, cu scopul de a investiga potențialul acesteia de a încetini deteriorarea cognitivă și de a îmbunătăți sănătatea generală a creierului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…