Efectele sancțiunilor: În Coreea de Nord, benzina s-a scumpit la 7 dolari/litru

Efectele sancțiunilor: În Coreea de Nord, benzina s-a scumpit la 7 dolari/litru

Prețul benzinei a crescut mult în ultimele luni, în Coreea de Nord, și a ajuns la 7-8000 de won (circa 6,1-7 dolari) litrul, a afirmat marți un oficial sud-coreean din Ministerul Unificării, citat de Yonhap. Angro, benzina costă 2500 de won (circa 2,2 dolari) litrul.

Aceeași sursă afirmă că orezul nu s-a scumpit, iar cursul de schimb al valutelor este relativ stabil.

Oficialul de la Seul consideră că încep să se observe efectele sancțiunilor adoptate de Consiliul de Securitate al ONU și de comunitatea internațională împotriva regimului de la Phenian. Rezoluția 2375 a Consiliului, adoptată după testul nuclear din 3 septembrie — cel mai recent efectuat în Coreea de Nord — urmărește reducerea cu aproximativ 30% a cantității de petrol livrate țării. Rezoluția 2371, din august, a redus exporturile nord-coreene de cărbune și alte minerale, ca reacție la lansarea unor rachete.

Comitetul ONU pentru sancțiuni împotriva Coreei de Nord a suplimentat și lista de articole care nu pot fi furnizate, vândute sau transferate Coreei de Nord, deoarece pot fi utilizate și în scop militar, mai informează marți Yonhap, care preia postul de radio Vocea Americii. Președintele comitetului, Sebastiano Cardi a depus lista la secretariatul Organizației Națiunilor Unite pe 5 septembrie, dar aceasta nu a fost publicată imediat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Interesante amănunte...

3 Imagini care dau fiori soldaților ruși

4 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

5 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....