Efective suplimentare și un elicopter MAI, la granița de vest a României

Efective suplimentare și un elicopter MAI, la granița de vest a României

Patrule mixte de jandarmi și polițiști de frontieră, precum și un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne patrulează zona de vest a României pentru a descuraja posibile tentative de trecere frauduloasă a frontierei de către imigranți.

"Am avut săptămâna aceasta două grupuri pe care le-am identificat în tentativa de trecere frauduloasă a frontierei, unul luni și unul marți, vreo șase persoane, respectiv 12, toate venite dinspre Serbia cu intenția de a merge spre Ungaria. Din această cauză a fost făcută o analiză de risc. Plecând de la cele două situații, s-a decis că este important să se aibă o reacție puternică încă de la început. Să nu așteptăm să se creeze deja niște trasee bătătorite", a declarat vineri, pentru AGERPRES, Marius Tache, ofițer de presă al MAI.

El a precizat că elicopterul Ministerului Afacerilor Interne survolează zona și sprijină cu termoviziune efectivele de jandarmi și de poliție de frontieră aflate la sol.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria