Eforturile de salvare după seismul din Turcia s-au încheiat

Eforturile de salvare după seismul din Turcia s-au încheiat

Eforturile echipelor de salvare turce pentru găsirea de supravieţuitori s-au încheiat după cinci zile de la seismul devastator produs în vestul Turciei, soldat cu moartea a cel puţin 115 persoane, relatează dpa.

Echipele de salvare au îndepărtat aproape toate dărâmăturile, cu ajutorul a 8.000 de angajaţi, a declarat ministrul Mediului şi Urbanismului, Murat Kurum, la Izmir, unde au fost salvate 107 persoane.

Patru răniţi sunt încă în stare critică, a spus Kurum, recunoscând suferinţa tuturor celor implicaţi. "Dacă Dumnezeu vrea, vom
vindeca rănile fraţilor şi surorilor noastre din Izmir", a spus oficialul turc.

Ministrul turc a declarat că lucrările de reconstrucţie a locuinţelor celor afectaţi vor începe în curând şi că, potrivit planurilor, noi apartamente urmează să fie finalizate în termen de un an.

El a afirmat că eforturile continuă pentru a oferi adăpost temporar în circa 1.000 de containere.

În prezent, cel puţin 6.600 de persoane sunt adăpostite în corturi în oraşul Izmir, unde 180 de clădiri au fost fie avariate, fie s-au prăbuşit complet, a mai spus Kurum.

Un cutremur cu epicentrul în Marea Egee a lovit vineri simultan Turcia şi Grecia, provocând pagube majore în cele două ţări.

Turcia se află la confluenţa unor importante falii seismice şi a fost afectată în trecut de mai multe cutremure devastatoare. Un astfel de seism, care s-a produs în nord-vestul ţării în 1999, a ucis peste 17.000 de persoane. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”