Egipt: Cinci ani de închisoare pentru Alaa Abdel Fattah, simbol al revoltei din 2011

Egipt: Cinci ani de închisoare pentru Alaa Abdel Fattah, simbol al revoltei din 2011

Alaa Abdel Fattah, figură centrală a revoltei din 2011 în Egipt, a fost condamnat la cinci ani de închisoare de un tribunal excepţional din Cairo pentru "răspândire de informaţii false", a anunţat luni sora sa, potrivit AFP.

Aflat deja în detenţie, "Alaa a fost condamnat la cinci ani" de închisoare, a scris Mona Seif pe Twitter, precizând că fostul avocat al fratelui său, Mohamed al-Baqer, şi bloggerul Mohamed Ibrahim, alias Oxygen, au fost condamnaţi la patru ani pentru aceleaşi acuzaţii.

O sursă judiciară sub acoperirea anonimatului a confirmat verdictul pentru AFP.

Verdictele tribunalului excepţional nu pot fi atacate în apel.

Figură centrală a revoltei din 2011 care l-a înlăturat de la putere pe preşedintele Hosni Mubarak, Abdel Fattah a fost închis cu avocatul său Mohamed al-Baqer în septembrie 2019 după una din rarele manifestaţii împotriva preşedintelui actual, Abdel Fattah al-Sissi.

Cei doi au fost incluşi pe lista de "terorişti" de către Cairo la sfârşitul lui 2020.

Mohamed Ibrahim, fondatorul blogului 'Oxygen Egypt', a fost la rândul său arestat în 2019 după ce a publicat pe reţelele de socializare înregistrări video despre manifestaţii antiguvernamentale, conform Amnesty International.

Considerat un simbol al revoluţiei, Abdel Fattah era în detenţie provizorie de peste doi ani şi, începând din 2013, a petrecut în total şapte ani în închisoare.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina