Egipt: Incendiu soldat cu morţi la un spital privat care tratat cazuri de COVID-19

Egipt: Incendiu soldat cu morţi la un spital privat care tratat cazuri de COVID-19

Un incendiu a ucis cel puţin şapte persoane şi a rănit alte câteva, sâmbătă, la un spital privat care trata pacienţi bolnavi de COVID-19, situat la periferia capitalei egiptene Cairo, informează duminică dpa citând surse şi mass-media locale.

Incendiul a izbucnit în jurul orei nouă dimineaţa la spitalul Misr Al Amal din El Obour, situat la aproximativ 30 de kilometri nord-est de centrul capitalei egiptene. Potrivit primelor investigaţii, focul a fost cauzat de un scurt-circuit, conform unor surse medicale şi de securitate.

Spitalul a fost evacuat şi închis, iar pacienţii au fost transferaţi la un spital public din Cairo.

În ultima săptămână, Egiptul a înregistrat o creştere bruscă a numărului de cazuri confirmate oficial de contaminare cu noul coronavirus.

Ministerul sănătăţii a înregistrat sâmbătă 1.189 de noi cazuri şi 43 de decese. Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 131.315 cazuri, iar cel al deceselor la 7.352.

Experţii în sănătate şi unii oficiali guvernamentali afirmă că este posibil ca cifrele reale să fie mult mai mari ca urmare a ratei scăzute de testare publică, precum şi a excluderii rezultatelor testelor private din bilanţurile oficiale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...