El este omul care acum trei zile a prezis intensitatea și epicentrul cutremurului din Turcia

El este omul care acum trei zile a prezis intensitatea și epicentrul cutremurului din Turcia

Risc Seismic

Frank Hoogerbeets, un cercetător olandez, a prezis cutremurul din Turcia încă de acum 3 zile printr-o postare publicată pe Twitter în 3 februarie.

”Mai devreme sau mai târziu va avea loc un cutremur cu magnitudinea 7,5 în această regiune (centru-sud Turcia, Iordania, Siria, Liban)”, a scris Frank Hoogerbeets pe Twitter vineri.

În urma cutremurului din Turcia de luni, 6 februarie, postarea cercetătorului olandez a devenit virală, strângând peste 23 de milioane de vizualizări și 25.000 de distribuiri. Un utilizator a remarcat că Hoogerbeets „a prezis cu exactitate zona exactă și aproape magnitudinea exactă” a cutremurului.

”Inima mea este alături de cei afectați de cutremurul din centrul Turciei. După cum am afirmat anterior, mai devreme sau mai târziu acest lucru s-ar fi întâmplat în această regiune. Aceste cutremure sunt întotdeauna precedate de geometrie planetară critică, așa cum am avut în 4-5 februarie”, a scris Frank Hoogerbeets luni pe Twitter.

Pe de altă parte, popularitatea subită a expertului olandez a atras la fel de repede speculanți care încearcă să-i fure identitatea și promovând informații false. Unul dintre aceste mesaje false anunță un nou cutremur devastator în Turcia în cursul zilei de 7 februarie.

Frank Hoogerbeets a distribuit pe Twitter tentativa de fraudă, avertizând că nu trebuie luată în considerare.

Risc Seismic

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

2 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

3 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

4 VIDEO Priviți cum arată în realitate! / Noi amănunte despre vizita „surpriză” a lui Putin la Mariupol

5 Cazul Ianis Hagi, o „boală cronică“ în România: „În Germania, nu vezi așa ceva!“