El este succesorul lui Erdogan?

El este succesorul lui Erdogan?

Selcuk Bayraktar, coproprietar, președinte al consiliului de administrație și director tehnic al producătorului de drone Baykar, ar putea deveni succesorul președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a cărui fiică este căsătorit, scrie The Wall Street Journal.

Publicația relatează că, potrivit sondajelor, Bayraktar, în vârstă de 44 de ani, este una dintre cele mai populare personalități publice din Turcia, iar susținătorii săi intenționează să-l nominalizeze drept succesorul lui Erdogan. Experții în politica turcă îl numesc pe Bayraktar un probabil candidat la președinție. „Este un ginere demn și bine stabilit al lui Erdogan. „Cred că „furtuna perfectă” îl indică Bayraktar”, a spus Burak Kaderkan, profesor de strategie la Colegiul Naval de Război al SUA.

Bayraktar însuși a spus că nu este implicat în „politica activă”, dar nu a exclus că ar putea candida la președinție dacă i-ar cere socrul său. „Probabil că aș spune da, dar va depinde de circumstanțe”, a spus el pentru WSJ toamna trecută.

Erdogan conduce țara din 2014, înainte de care a fost prim-ministru (din 2003). La alegerile de anul trecut a câștigat cu 52,18% din voturi în turul doi.

FOTO: Sumeye Erdogan Bayraktar și Selcuk Bayraktar


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?