El este succesorul lui Erdogan?

El este succesorul lui Erdogan?

Selcuk Bayraktar, coproprietar, președinte al consiliului de administrație și director tehnic al producătorului de drone Baykar, ar putea deveni succesorul președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a cărui fiică este căsătorit, scrie The Wall Street Journal.

Publicația relatează că, potrivit sondajelor, Bayraktar, în vârstă de 44 de ani, este una dintre cele mai populare personalități publice din Turcia, iar susținătorii săi intenționează să-l nominalizeze drept succesorul lui Erdogan. Experții în politica turcă îl numesc pe Bayraktar un probabil candidat la președinție. „Este un ginere demn și bine stabilit al lui Erdogan. „Cred că „furtuna perfectă” îl indică Bayraktar”, a spus Burak Kaderkan, profesor de strategie la Colegiul Naval de Război al SUA.

Bayraktar însuși a spus că nu este implicat în „politica activă”, dar nu a exclus că ar putea candida la președinție dacă i-ar cere socrul său. „Probabil că aș spune da, dar va depinde de circumstanțe”, a spus el pentru WSJ toamna trecută.

Erdogan conduce țara din 2014, înainte de care a fost prim-ministru (din 2003). La alegerile de anul trecut a câștigat cu 52,18% din voturi în turul doi.

FOTO: Sumeye Erdogan Bayraktar și Selcuk Bayraktar


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

2 Injecția care rezolvă cea mai mare problemă a bărbaților, în pat. Medicii spun că nu are efecte secundare, iar rezultatul este garantat VIDEO

3 „Suntem deja aici. România nu va trebui să lupte ca Ucraina”

4 „Gustul” manelelor și „lecția de manipulare a maselor cu Chris Martin”

5 ULTIMA ORĂ Trei stewardese de pe o cursă Wizzair rănite din cauza turbulențelor, preluate după aterizarea avionului pe Otopeni