El Salvador refuză să recunoască guvernul brazilian condus de Michel Temer

El Salvador refuză să recunoască guvernul brazilian condus de Michel Temer

Președintele Republicii El Salvador, Salvador Sanchez Ceren, a afirmat sâmbătă că nu va recunoaște guvernul interimar din Brazilia al lui Michel Temer, considerând că demiterea Dilmei Rousseff este "o manipulare politică" asemănătoare unei "lovituri de stat", relatează AFP.

"Am analizat situația și am luat decizia de a nu recunoaște guvernul interimar din Brazilia pentru că este o manipulare politică", a declarat șeful statului într-un discurs în care a prezentat programul său de guvernare, "Să guvernezi împreună cu poporul", la Izalco, oraș situat la est de capitala San Salvador.

De asemenea, Salvador Sanchez Ceren a făcut cunoscut că a luat decizia de a o rechema pe ambasadoarea Salvadorului la Brasilia, Diana Marcela Vanegas, care a mai primit instrucțiuni să nu participe la nicio ceremonie oficială a guvernului condus de Michel Temer.

Președintele Sanchez Ceren a menționat că demiterea Dilmei Rousseff se apropie de numeroasele lovituri de stat militare care au avut loc în trecut în America Latină, numai că, de această dată, "este vorba despre o demitere de către parlament, de către Senat".

Președinția salvadoriană și-a exprimat indignarea într-un comunicat după demiterea Dilmei Rousseff de către Senat și că "asistă, din nefericire", la evenimente care "sunt asemănătoare unei lovituri de stat".

De la instalarea la putere în El Salvador a guvernului de stânga condus de Mauricio Funes, în 2009, relațiile cu Brazilia s-au consolidat și s-au dezvoltat în timpul primului mandat al președintei Dilma Rousseff.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Așa o fi?

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Gunoaiele României / Azi, Radu Cristescu, escrocul patentat care tinde să devină portavocea PSD