Elek Levente: USR nu va participa la votul pentru moțiunea de cenzură

USR nu va participa la votul pentru moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Grindeanu, apreciind că singura variantă onorabilă este aceea a alegerilor anticipate, a anunțat sâmbătă vicepreședintele Uniunii, Elek Levente, președinte interimar al partidului.

"Considerăm, în momentul de față, că este un circ care s-a produs între două găști, mai precis între Dragnea și Grindeanu. Nu vrem să intervenim în acest circ. Cetățenii nu sunt prezenți în această dezbatere. Este o bătălie între hoți și incompetenți și noi nu vrem să participăm la această luptă a lor internă", a spus liderul USR, într-o declarație de presă.

Elek Levente a menționat că în cadrul ședinței Comitetului Politic al USR, aflat în desfășurare, se va decide dacă se va "ieși din sală în timpul votului", precizând în același timp că nu au avut loc discuții cu liderii PSD sau cu premierul Grindeanu.

"USR nu va participa la nicio discuție referitoare la intrarea la guvernare sau ceva de acest gen", a mai spus liderul USR.

Totodată, Levente a menționat că nu au existat contacte din partea USR cu cei de la PSD.

"Cu siguranță nu și mi-ar place să cred că nici nu va exista asta. USR consideră că în clipa de față singura variantă onorabilă este cea alegerilor anticipate, având în vedere că PSD și-a pierdut credibilitatea morală și nu mai poate să formeze un nou guvern", a punctat el.

Elek Levente a precizat că urmează să se decidă dacă parlamentarii USR se vor prezenta duminică în Parlament la citirea moțiunii de cenzură a PSD împotriva guvernului Grindeanu.

Răspunzând unei întrebări referitoare la posibile discuții cu liderii PNL în ceea ce privește alegerile anticipate, Elek Levente a evitat să se pronunțe: "O să vedem cum vor decurge lucrurile".

Pe de altă parte, Elek Levente a precizat că nu este încă stabilită "o dată exactă" a congresului USR, acesta urmând să aibă loc "undeva în luna septembrie".

Referitor la situația lui Nicușor Dan, Levente a precizat că acesta este prezent în calitate de invitat și parlamentar la ședința Comitetului Politic, nemaifiind membru al USR.

"Urmează să decidă dacă se va reînscrie sau nu în partidul nostru", a adăugat Levente.

În context, întrebat despre referendumul pentru familie, Elek Levente a explicat că nu a fost luată încă o decizie.

"Dezbaterea de fapt este dacă vom avea un vot în Comitetul Politic sau vom aștepta referendumul. O să vedem dacă o să votăm sau dacă așteptăm referendumul pentru a avea o consultare cât mai reprezentativă", a precizat purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acesta este graficul estimat după care ar putea evolua epidemia în România. A fost consultat inclusiv de premi…

2 VIDEO Când am putea ieși din case? Alexandru Rafila: După data de 15 mai. Multe măsuri vor rămâne în vigoare m…

3 ULTIMA ORĂ / În China a reizbucnit epidemia! Reuters anunță că un județ din provincia Henan a fost izolat comple…

4 Asistentă dintr-un spital care primește bolnavi cu coronavirus: Vecinii mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamen…

5 Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu a preluat comanda Spitalului Județean Suceava și a început reorgan…

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări