Elemente decorative care te vor face să-ți iubești și mai mult casa

Elemente decorative care te vor face să-ți iubești și mai mult casa

Casa noastră este mai mult decât un simplu loc în care trăim. Este spațiul în care ne petrecem cele mai frumoase momente alături de cei dragi. Iar decorul său poate influența modul în care ne simțim. Din fericire, există numeroase modalități prin care ne putem transforma atât interiorul, cât și exteriorul casei. Descoperă câteva idei simple care te vor face să-ți iubești și mai mult casa.

Termosistem decorativ - pentru protecție, izolație și frumusețe

Termosistemul decorativ este o opțiune excelentă dacă îți dorești nu doar un grad ridicat de protecție și izolație. Ci și un aspect plăcut al casei. Un astfel de termosistem decorativ este de fapt un strat izolator montat pe exteriorul casei, acoperit cu un strat decorativ care poate imita diferite texturi la alegere. Optând pentru un astfel de element decorativ, îmbunătățești aspectul exterior al locuinței și contribui și la reducerea costurilor de încălzire, respectiv răcire a casei.

Profile decorative interior - pentru un spațiu personalizat și elegant

Deși sunt subtile, profilele decorative au un impact major asupra aspectului unei încăperi. Poți alege profile decorative interior ce pot fi amplasate pe tavan sau pe pereți. Vor transforma radical spațiul. Plinte elegante, profile pentru bandă LED sau rozete decorative, cornișe pentru tavan și panouri decorative 3D, poți alege dintr-o gamă largă de elemente. În funcție de articolele alese, este bine să te asiguri că acestea vor fi asemănătoare din punct de vedere estetic pentru a crea un aspect coeziv.

Perne decorative - pentru confort și personalitate

Nu trebuie să schimbi mobilierul pentru a te bucura de mai mult confort. Este suficient să înlocuiești sau să adaugi câteva perne decorative în zona de living. Aceste accesorii simple vor transforma imediat aspectul unui scaun sau al canapelei. Vor aduce culoare și textură în încăpere, fără a fi nevoie să apelezi la soluții extreme sau costisitoare. Optează pentru perne decorative cu modele și culori care să te reprezinte, dar care să se integreze și în aspectul casei.

Oglinzi - pentru un decor mai extins

Oglinzile nu sunt doar pentru a ne putea admira în ele, ci și pentru a face ca o încăpere să pară mai mare și mai luminoasă. În funcție de spațiul unde o vei amplasa, alege o dimensiune potrivită. Poți chiar selecta mai multe oglinzi, sub formă pătrată, simple, fără ramă. Folosește-le pentru a crea propria decorațiune. Montează-le pe un perete opus ferestrelor și plasează în jurul lor un brâu decorativ.

Tablouri, fotografii, plante - pentru un strop de culoare

Tablourile și fotografiile adaugă personalitate pereților. Alege opere de artă și fotografii care să îți aducă bucurie sau îți amintesc de momentele frumoase din viața ta. Plasează-le strategic pe pereți pentru a crea un punct focal în încăpere. Chiar dacă nu ești un împătimit al plantelor, pentru prospețime și viață în casa ta, poți alege câteva plante verzi. În funcție de spațiul disponibil din zonele cu lumină naturală, alege anumite tipuri de plante. Plasează-le pe podea, pervaz sau mobilier, în funcție de cum dorești să amenajezi.

Nu te grăbi să alegi anumite produse. Oferă-ți timp, analizează atmosfera pe care dorești să o creezi și abia apoi începe schimbările. Nu uita: casa ta este un refugiu, un loc unde te simți confortabil și îți regăsești liniștea. Nu doar un simplu spațiu de locuit. De aceea, este important să o decorezi cu elemente care îți plac și îți creează o stare de bine. Nu există reguli stricte. Alege acele produse care simți că fac parte din tine.


populare
astăzi

1 Discursul unei femei simple din Republica Moldova care îi pune la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

2 Pilot de bombardiere, ucis cu ciocanul în Rusia. El a omorât zeci de ucraineni în atacuri asupra unor obiective civile

3 Ce salariu are Diana Matei la Ministerul Apărării Naționale: „Trebuie să fac diferența între brut și net că habar nu am”

4 Amantlâc, fraudă și râcă la MAE

5 Jurnalist pro-rus, printre primii pe listele AUR pentru Senat. Ce declaraţii făcea la Ambasada Rusiei?