
Elena Udrea ar putea ieși din închisoare cu doi ani mai devreme. Ce spun judecătorii despre comportamentul ei
Fosta ministră a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru corupție, dar judecătorii au explicat de ce consideră că merită să fie eliberată condiționat după mai puțin de patru ani.
Potrivit motivării obținute de Digi24 , judecătorii de la Judecătoria Ploiești au considerat că Elena Udrea „a dat dovezi temeinice de îndreptare” în perioada petrecută în închisoare . Instanța arată că fosta ministră a muncit, a urmat cursuri și a menținut legătura cu familia, factori care au cântărit în favoarea cererii sale de eliberare condiționată.
„A formulat cereri în mod constant către Penitenciarul Târgșorul Nou, solicitând audierea la comisia de muncă, ceea ce dovedește dorința de a presta muncă”, se arată în documentul citat. De asemenea, Udrea a fost recompensată de 16 ori pentru comportamentul său și nu a fost sancționată disciplinar în tot acest timp.
Legătura cu familia și posibilitatea reintegrării
Un alt argument adus de judecători în sprijinul eliberării este faptul că Udrea a păstrat constant legătura cu familia, aspect care „dovedește capacitatea de reintegrare socială după eliberare”. Mai mult, instanța a ținut cont și de faptul că are un copil minor în întreținere și „obligații morale privind creșterea și educarea acestuia”.
Apărarea a prezentat și documente care susțin că Udrea ar avea șanse reale să-și găsească un loc de muncă legal imediat după ce iese din închisoare.
De la extrădare la posibilă eliberare
Elena Udrea se află în Penitenciarul Târgșor din luna iunie 2022, după ce a fost extrădată din Bulgaria.
Duminică, 29 iunie, Udrea a fost operată la Spitalul Judeţean din Ploieşti , ea primind diagnosticul de colecistită acută litiazică. Operația a decurs bine și fostul ministru rămâne sub observație medicală. Luni, medicii declarau că starea de sănătate a fostului ministru este favorabilă, însă rămâne internată.
Decizia de eliberare condiționată, pronunțată de Judecătoria Ploiești, nu este definitivă. Direcția Națională Anticorupție a contestat hotărârea.
Sursa: adevarul.ro