Elevii români, pe podium la Olimpiada Internațională de Limba Engleză

Elevii români, pe podium la Olimpiada Internațională de Limba Engleză

Ministerul Educației a anunțat că elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Limba Engleză destinată elevilor de liceu care studiază limba engleză ca limbă modernă, ce s-a desfășurat în țara noastră, au obținut rezultate excelente.

Participanții la Olimpiada Internațională de Limba Engleză - Foto Facebook Ministerul Educației

Potrivit unei postări de pe Facebook, a Ministerului Educației, la acest concurs internațional au participat opt elevi români, care obținuseră anterior locul I la Olimpiada Națională de Limba Engleză.

Olimpiada Internațională de Limba Engleză destinată elevilor de liceu a avut loc între 10 și 17 septembrie, în București. Concursul reprezintă o inițiativă a Ministerului Educației, în parteneriat cu Centrul de Limbi Moderne al Consiliului Europei, Universitatea București, Universitatea Politehnică București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

De altfel, Ministerul Educației adaugă că „Olimpiada a reunit 58 de elevi din șapte țări - Portugalia, San Marino, Macedonia de Nord, Bulgaria, Republica Moldova, Letonia și România, care au concurat la trei niveluri lingvistice ( B1, B2 si C1), la cele două probe, una individuală având patru părți (Use of English, Listening, Creative writing și Speaking) și una pe echipe (prezentarea în format digital a răspunsului creativ la o operă literară - Literary text mediation).

Coordonatorii lotului României au fost profesoara Luminița Pleșa, de la Liceul Teoretic Al. Ghica, din Alexandria și profesoara Anca Dimcea, de la Colegiul Național Ghe. Șincai, din București.

Trei elevi români au obținut locul întâi la proba individuală pentru Nivel B1, Nivel B2 și Nivel C1. De asemenea și locul al doilea a fost ocupat de un elev român pentru nivelul B1, iar alți doi liceeni au ocupat locul al treilea pentru nivelul B2 și C1. Au fost obținute și mențiuni.

La proba pe echipe, elevii români au obținut locul al doilea pentru nivelul B1 și mențiune pentru nivelul B2-C1, potrivit Ministerului Educației care i-a felicitat pe toți praticipanții prin intermediul rețelei de socializare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”