Elisabeta Lipă: Cele două medalii cucerite al Mondiale anunță o nouă generație de campioni în canotajul românesc

Elisabeta Lipă: Cele două medalii cucerite al Mondiale anunță o nouă generație de campioni în canotajul românesc

Președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a afirmat, duminică, pe Facebook, că medaliile de aur cucerite la Mondiale anunță nașterea unei noi generații de campioni în canotajul românesc.

''Cele două medalii de aur cucerite la Campionatele Mondiale de seniori de la Sarasota anunță nașterea unei noi generații de campioni în canotajul românesc. După titlul mondial cucerit la dublu vâsle categorie ușoară, astăzi a venit cel de la 8+1, la finele unei curse senzaționale, în care fetele noastre au condus de la început până la sfârșit. Am văzut un echipaj unit, determinat, care a tras până la sacrificiu. Fetele noastre au murit în barcă pentru a învia pe podiumul de premiere, cu aurul la gât'', a scris Lipă în rețeaua de socializare .

''Sunt extrem de fericită pentru rezultatele sportivilor noștri și nu mă refer doar la cele două echipaje medaliate cu aur, ci și la 'optul' de băieți, care a făcut o cursă foarte bună în finală, și la băieții de la dublu rame care au câștigat Finala B. Am avut o evoluție foarte bună, per ansamblu, într-o competiție grea, desfășurată în condiții de umiditate excesivă. Aceste evoluții ne dau speranța că suntem pe drumul cel bun spre Tokyo 2020. Vreau să le mulțumesc sportivilor și tuturor membrilor staffului tehnic, antrenori, medici, masori, cluburilor de unde provin sportivii. Le mulțumesc colegilor din federație pentru tot efortul depus. Suntem la al treilea mandat și culegem acum ce am semănat când am pornit pe acest drum atât de greu și de provocator al marii performanțe. Le mulțumesc românilor care au venit alături de noi aici, la Sarasota, și au format un grup inimos, dar și tuturor românilor de acasă, pe care i-am simțit cu sufletul alături de canotajul românesc. Hai România!'', a mai transmis Elisabeta Lipă.

Echipajul feminin de 8+1 al României a cucerit aurul, duminică, la Campionatele Mondiale de canotaj de Sarasota-Bradenton (Florida/SUA), cu timpul de 6 min 06 sec 400/1000 .

Echipajul alcătuit din Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguș, Laura Oprea și Daniela Druncea a condus cursa de la un capăt la altul și a devansat în clasamentul final Canada, 06 min 07 sec 090/1000, și Noua Zeelandă, 06 min 07 sec 270/1000.

România a obținut două medalii de aur la Mondiale, prima fiind adusă de Ionela-Livia Lehaci și Gianina-Elena Beleagă, sâmbătă, în proba feminină de dublu vâsle categorie ușoară .

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...