Elisabeta Lipă, după alegerile la președinția COSR: Trebuie să îl susținem pe Covaliu, singur nu poate face minuni

Elisabeta Lipă, după alegerile la președinția COSR: Trebuie să îl susținem pe Covaliu, singur nu poate face minuni

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat marți, la finalul alegerilor pentru președinția COSR, că Mihai Covaliu, noul șef al olimpismului românesc, trebuie susținut de toată lumea deoarece "de unul singur nu poate face minuni".

"Din păcate, într-o competiție unul singur câștigă. Știu ce este în sufletul Gabrielei Szabo (n.r. — contracandidata lui Mihai Covaliu) pentru că și eu am trecut prin această dezamăgire (n.r. — pierderea alegerilor pentru președinția COSR în 2014). Sunt doi mari sportivi, iar Mihai Covaliu a fost dorința membrilor COSR. Noi acum trebuie să îl susținem, pentru că de unul singur, fără o echipă, nu poate face minuni. Este un început, COSR are o stabilitate pentru că nu mai este condus sub interimat, iar de acum încolo trebuie să îl lăsăm pe Mihai Covaliu să își ia în serios rolul de președinte", a spus ministrul.

Lipă a adăugat că sportul românesc are nevoie de o resuscitare pentru că rezultatele de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro au demonstrat că se află pe un drum greșit. "Îi transmit noului președinte Covaliu că nu va avea o viață ușoară cu mine, cel puțin până mi se termină mandatul. Sportul românesc nu trece prin momente plăcute și are nevoie de o resuscitare. Sper ca împreună să reușim să o luăm de la început, să revigorăm sportul românesc. Dacă dorim să revenim în primele 20 de națiuni ale lumii, pentru că acum știm cum este pe locul 47, nu trebuie să repetăm ce am făcut până acum. S-a demonstrat la Rio că suntem pe un drum greșit. Trebuie să fim toți o echipă și chiar dacă măsurile luate vor fi dureroase eu sper ca ele să ne ajute să ne bucurăm peste patru ani că România a ajuns în primele 20 de națiuni în clasamentul medaliilor", a precizat Elisabeta Lipă.

Fostul mare scrimer Mihai Covaliu a fost ales, marți, în funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, cu 128 de voturi la Adunarea Generală de alegeri a COSR, în timp ce Gabriela Szabo a primit 68. El îi succede lui Alin Petrache, cel care, la 29 august, a demisionat din funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, pentru neîndeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, mai exact câștigarea a 6-8 medalii.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…