Elisabeta Lipă: MTS a investit 7,5 milioane de euro în patinoarul artificial din Târgu Mureș și nu se vede

Elisabeta Lipă: MTS a investit 7,5 milioane de euro în patinoarul artificial din Târgu Mureș și nu se vede

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la Târgu Mureș, după ce a vizitat patinoarul artificial din oraș că MTS a investit 7,5 milioane de euro în acest obiectiv și că nu se vede investiția propriu-zisă.

Vizita Elisabetei Lipă la Târgu Mureș a venit în urma protestului declanșat de hocheiștii din oraș, ca urmare a tergiversării finalizării lucrărilor la patinoarul artificial, a cărui construcție durează de aproape 10 ani.

"Am vizitat patinoarul a cărei construcție durează de aproximativ 10 ani. În această construcție MTS a investit până acum 31 de milioane de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 7,5 milioane de euro. Având în vedere că solicită în continuare buget pentru terminarea lucrărilor, am venit să văd cum stau lucrurile la acest patinoar și sunt dezamăgită. Foarte mulți bani investiți și nu se vede investiția la fața locului. Am stat de vorbă cu domnul primar, a spus că îmi trimite o solicitare din care să reiasă că dorește să îl reia (la municipiu, n.r), pentru că practic terenul de aici a plecat către MTS (a fost un patinoar descoperit) și acum dorește să îl reia și să își asume investiția. Să vedem ce soluții legale vom găsi ca el să treacă la primărie. E clar că un club sportiv nu are bugetul necesar pentru a susține activitatea și toate cheltuielile necesare funcționării unui patinoar, având în vedere că are 2000 de locuri. Deci este ca o sală de sport unde utilitățile sunt foarte mari. Să vedem ce soluții vom găsi. Trebuie să se ajungă la un numitor comun pentru că nu se poate să se tergiverseze această lucrare de atâția ani și să nu se întâmple nimic de atâția ani. MTS nu are buget pentru o investiție de asemenea anvergură. Îmi doresc cât mai repede, aștept solicitarea domului primar din care să reiasă ce își dorește și ce își asumă. Cu siguranță, răspunsul nostru nu va fi de durată. Mi se pare că s-au investit foarte mulți bani și nu se văd", a subliniat Elisabeta Lipă.

Ministrul Elisabeta Lipă a fost însoțită la Târgu Mureș de către omul de afaceri Ion Țiriac și de către un expert.

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a declarat că dacă MTS decide să transfere Primăriei acest patinoar, din ziua preluării până la finalizare nu va dura mai mult de 5 luni. Florea a spus că municipalitatea a cedat MTS, în anul 2007, fostul patinoar descoperit al orașului, pentru a se construi un patinoar acoperit, dar că din diferite motive, în special politice, construcția acestuia a fost tergiversată.

În plus, a spus primarul, anumiți lideri politici s-au opus preluării obiectivului de către Primăria Târgu Mureș.

Micii hocheiști din Târgu Mureș au protestat, miercuri după amiază, față de tergiversarea lucrărilor la Patinoarul artificial din Târgu Mureș , pentru care Ministerul Tineretului și Sportului a finanțat 80% din lucrări, iar de trei ani nu a mai alocat fonduri pentru finalizarea investiției.

Antrenorul și vicepreședintele "Hochei Club Mureș", Nagy Arpad, a susținut că din cauza tergiversării lucrărilor la acest patinoar acoperit, a cărui construcție a început în 2007, peste vechiul patinoar al orașului, s-au pierdut mai multe generații de copii, iar cei care totuși vor să joace hochei fac naveta și se antrenează la Cârța, în județul Harghita.

Viceprimarul Claudiu Maior, invitat la locul protestului de către micii hocheiști, a afirmat că administrația publică locală a solicitat în repetate rânduri Ministerului Tineretului și Sportului să-i transfere obiectivul în proprietate, că și-a asumat finalizarea investițiilor dar și suportarea cheltuielilor de întreținere și exploatare, însă nu a primit un răspuns.

În paralel cu acest protest, părinții copiilor au inițiat o petiție on-line, pentru a cere MTS finalizarea acestui proiect.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu