Elon Musk anunță că a găsit un nou CEO pentru Twitter. Ce misiune va avea acesta

Elon Musk anunță că a găsit un nou CEO pentru Twitter. Ce misiune va avea acesta

Elon Musk a declarat joi că a găsit un nou CEO care să preia conducerea Twitter, la câteva luni după ce a promis pentru prima dată că va face un pas în spate și va renunța la această funcție.

Twitter cu Elon Musk pe fundal FOTO: Shutterstock

Noul CEO își va asuma rolul de conducere la Twitter Inc., o companie care și-a schimbat recent numele în X Corp., în următoarele săptămâni, a spus Musk. El nu a oferit un nume, relatează CNN .

Cu toate acestea, Wall Street Journal a raportat (citând surse) că Linda Yaccarino, șeful de publicitate al NBC Universal, a purtat discuții pentru acest post.

"Încântat să anunțe că am un nou CEO pentru X / Twitter. Va începe în ~6 săptămâni!", a scris Musk într-un tweet.

Musk, care a avut o domnie haotică ca "Chief Twit" de la cumpărarea companiei în octombrie, a declarat că va deveni președintele executiv al Twitter și director de tehnologie, supervizând operațiunile de produs, software și sistem.

În decembrie, Musk a realizat un sondaj pe platformă, întrebând utilizatorii dacă ar trebui să facă un pas înapoi în calitate de CEO al Twitter, iar majoritatea utilizatorilor au votat afirmativ. Musk a spus că va respecta rezultatele sondajului, dar ulterior a revenit, spunând că va preda rolul "de îndată ce voi găsi pe cineva suficient de prost pentru a-și asuma locul de muncă!". În februarie, el a reiterat că intenționează să găsească un înlocuitor până la sfârșitul anului.

Musk s-a confruntat cu critici pentru o serie de schimbări de politică la Twitter, care au venit adesea fără o justificare clară și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul asupra utilizatorilor Twitter.

El a încercat, de asemenea, să convingă agenții de publicitate să se alăture din nou platformei, după ce mulți au renunțat din cauza îngrijorărilor legate de comportamentul odios pe platformă, concedierile în masă ale Twitter sau întrebările despre viitorul companiei.

Musk, care conduce sau este implicat în numeroase alte companii, inclusiv Tesla (TSLA), s-a confruntat, de asemenea, cu critici din partea acționarilor Tesla (TSLA) îngrijorați că este distras de Twitter.

Noul CEO al companiei va fi însărcinat cu încercarea de a ajuta la transformarea companiei aflate în dificultate și de a-l ajuta pe Musk să recupereze o parte din cele 44 de miliarde de dolari cheltuite pentru achiziționarea platformei.

Chiar dacă Musk se pregătește să facă un pas înapoi din funcția de CEO, probabil că va menține un control semnificativ asupra direcției viitoare a companiei. După ce a preluat compania în octombrie, Musk a eliminat C-Suite, a dizolvat consiliul de administrație și a devenit atât CEO, cât și unic director al platformei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

4 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”