Elon Musk anunţă inaugurarea în decembrie a primului tunel "Loop" de mare viteză la Los Angeles

Elon Musk anunţă inaugurarea în decembrie a primului tunel "Loop" de mare viteză la Los Angeles

Elon Musk, celebrul patron al Tesla, a anunţat luni că primul tunel electric de mare viteză "Loop" din Los Angeles, destinat să reducă ambuteiajele din trafic, va fi inaugurat la 10 decembrie, transmite AFP.

În primă instanţă acest tunel va fi utilizat pentru teste, apoi, dacă aceste teste vor decurge conform aşteptărilor, tunelul va fi deschis pentru public.

"Primul tunel este aproape terminat. Deschiderea la 10 decembrie", a scris duminică Elon Musk pe contul său de Twitter.

Boring Company, societatea pentru construcţia acestor tunele de mare viteză înfiinţată de Elon Musk, are drept obiectiv decongestionarea traficului în marile metropole americane şi oriunde în lume va mai fi necesar. La Los Angeles, această companie a prezentat în luna mai un proiect de eficientizare a transportului public bazat pe reconectarea liniilor de metrou deja existente.

Elon Musk descrie conceptul din spatele acestui tunel, pe care societatea Boring Company îl numeşte "Loop" (buclă n.r.), drept un sistem în care vehiculele vor coborî în subteran direct din locuri special amenajate pe străzile Los Angeles-ului, prin intermediul unor lifturi, vor fi aşezate pe nişte "sănii" speciale şi apoi vor accelera spre destinaţie pe nişte tronsoane activate electric.

"Loop este un sistem de transport public în subteran de mare viteză în care pasagerii sunt transportaţi la bordul unor vehicule electrice autonome cu viteze de până la 240 km/h. Capacitatea de transport a acestor vehicule este de 8 - 16 pasageri" sau se poate coborî la volanul propriului autoturism, ce va fi instalat pe o sanie specială şi va fi accelerat electric prin respectivul tunel, conform explicaţiilor publicate pe site-ul Boring Company. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Președintele, reacție la numirile politice din Mureș: Este inacceptabil să fie promovați mediocri, impostori, …

2 BREAKING Condamnări grele cu închisoare într-un dosar de retrocedări ilegale: Crinuța Dumitrean – 6 ani, Marko…

3 Proiecție pentru parlamentare furnizată de Rareș Bogdan: PNL, USR și PMP, majoritate stabilă, de peste 60%. Pr…

4 Cristian Adomniței, condamnat la 3 ani și 2 luni închisoare cu executare / Acest jeg a fost unul dintre „zeii US…

5 Rareș Bogdan despre scandalul numirilor politice: „Vom lua o decizie extrem de dură. Propunerea mea a fost rad…