Elon Musk anunţă inaugurarea în decembrie a primului tunel "Loop" de mare viteză la Los Angeles

Elon Musk anunţă inaugurarea în decembrie a primului tunel "Loop" de mare viteză la Los Angeles

Elon Musk, celebrul patron al Tesla, a anunţat luni că primul tunel electric de mare viteză "Loop" din Los Angeles, destinat să reducă ambuteiajele din trafic, va fi inaugurat la 10 decembrie, transmite AFP.

În primă instanţă acest tunel va fi utilizat pentru teste, apoi, dacă aceste teste vor decurge conform aşteptărilor, tunelul va fi deschis pentru public.

"Primul tunel este aproape terminat. Deschiderea la 10 decembrie", a scris duminică Elon Musk pe contul său de Twitter.

Boring Company, societatea pentru construcţia acestor tunele de mare viteză înfiinţată de Elon Musk, are drept obiectiv decongestionarea traficului în marile metropole americane şi oriunde în lume va mai fi necesar. La Los Angeles, această companie a prezentat în luna mai un proiect de eficientizare a transportului public bazat pe reconectarea liniilor de metrou deja existente.

Elon Musk descrie conceptul din spatele acestui tunel, pe care societatea Boring Company îl numeşte "Loop" (buclă n.r.), drept un sistem în care vehiculele vor coborî în subteran direct din locuri special amenajate pe străzile Los Angeles-ului, prin intermediul unor lifturi, vor fi aşezate pe nişte "sănii" speciale şi apoi vor accelera spre destinaţie pe nişte tronsoane activate electric.

"Loop este un sistem de transport public în subteran de mare viteză în care pasagerii sunt transportaţi la bordul unor vehicule electrice autonome cu viteze de până la 240 km/h. Capacitatea de transport a acestor vehicule este de 8 - 16 pasageri" sau se poate coborî la volanul propriului autoturism, ce va fi instalat pe o sanie specială şi va fi accelerat electric prin respectivul tunel, conform explicaţiilor publicate pe site-ul Boring Company. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”