Elon Musk își îndreaptă atenția de la Marte la spațiul subteran - vrea tuneluri ca soluție contra ambuteiajelor

Elon Musk își îndreaptă atenția de la Marte la spațiul subteran - vrea tuneluri ca soluție contra ambuteiajelor

CEO-ul SpaceX, Elon Musk, își îndreaptă atenția de la spațiu și planeta Marte la pământ. Sau, mai degrabă, sub pământ, deoarece intenționează să construiască cel puțin un tunel rutier ca soluție contra ambuteiajelor de care se declară exasperat, iar lucrările vor începe în circa o lună, după cum a scris miercuri pe Twitter.

Miliardarul vizionar Elon Musk a stârnit uimire la mijlocul lunii decembrie când a anunțat, tot prin intermediul contului său de Twitter , că plănuiește să cumpere o ''mașină plictisitoare'' de săpat tuneluri pentru a rezolva problema circulației din Los Angeles, care îi dă mari bătăi de cap. ''Traficul mă înnebunește'', a scris pe rețeaua de socializare. El a promis atunci că va numi proiectul ''The Boring Company'' (Compania plictisitoare), potrivit CNN.

Miercuri, Musk a anunțat ''progrese interesante'' legate de tunel, semn că nu glumește. ''Începem săpăturile în circa o lună'', a scris omul de afaceri pe Twitter .

Potrivit CNBC, tunelul ar face legătura între biroul lui Musk de la SpaceX și aeroportul din Los Angeles.

Musk este deja foarte ocupat, el aflându-se la cârma a două companii — SpaceX și Tesla (TSLA). De asemenea, este co-președinte al OpenAI, consultant în afaceri al noului președinte al Statelor Unite, Donald Trump, și tată a cinci copii.

Miliardarul a declarat în urmă cu un an, la un eveniment Hyperloop — concept lansat de el în anul 2013 pentru transportarea pasagerilor cu viteză foarte mare în capsule ce se deplasează printr-un tub de joasă presiune — că tunelurile sunt o modalitate prin care poate fi rezolvată problema ambuteiajelor în orașe. ''Este o idee foarte simplă și evidentă. Poți avea tuneluri la mai multe nivele. Poți avea chiar 30 de nivele de tuneluri și să rezolvi complet problema ambuteiajului'', spunea pe atunci Musk.

La începutul acestui an, Amazon (AMZN, Tech30) a primi patentul pentru un sistem de livrare a coletelor prin tuneluri, mai arată CNN.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”