Elon Musk refuză să cumpere Twitter

Elon Musk refuză să cumpere Twitter

Antreprenorul Elon Musk a încheiat o afacere de 44 de miliarde de dolari pentru cumpărarea Twitter, proprietarul reţelei de socializare cu acelaşi nume. O copie a notificării relevante adresată şefului departamentului juridic al Twitter Vijay Gadde a fost publicată vineri pe site-ul Comisiei pentru Valori Mobiliare şi Burse din SUA (SEC).

Scrisoarea, în special, precizează că firma nu şi-a îndeplinit o serie de obligaţii care erau stipulate prin acord, inclusiv nefurnizarea informaţiilor complete care ar putea arăta proporţia de conturi false şi de conturi utilizate pentru corespondenţa în masă. „Din toate motivele de mai sus, domnul Musk îşi exercită dreptul X Holdings I, Inc. de a rezilia acordul de fuziune şi se retrage din tranzacţia avută în vedere, iar această scrisoare constituie o notificare oficială către X Holdings I, Inc. cu privire la rezilierea acordului de fuziune”, se arată în document.

Anterior, s-a menţionat că, în condiţiile acordului, în cazul unei încălcări a acordului, antreprenorul trebuie să plătească despăgubiri de aproximativ 1 miliard de dolari companiei.

Pe fondul refuzului lui Musk de a cumpăra Twitter, cotaţiile companiei la Bursa de Valori din New York au scăzut cu 6,74%, până la 34,33 dolari pe acţiune.

În aprilie, directorii companiei au raportat că Musk s-a oferit să achiziţioneze reţeaua de socializare pentru 44 de miliarde de dolari. În mai, antreprenorul a spus că încearcă să obţină informaţii care să confirme că reprezintă mai puţin de 5% conturile false şi cele folosite pentru trimiterea în masă a mesajelor publicitare din numărul lor total pe Twitter.

Musk este CEO-ul Tesla şi SpaceX. Potrivit estimărilor Bloomberg, antreprenorul se află pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume. Averea lui este estimată la 214 miliarde de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...