Elveția – România, ireal, incredibil: Naționala, rezultat fabulos la Lucerna VIDEO

Elveția – România, ireal, incredibil: Naționala, rezultat fabulos la Lucerna VIDEO

Fotbalul rămâne sportul-rege tocmai pentru că e imprevizibil! Ceea ce s-a întâmplat, luni seară, la Lucerna, ne demonstrează, încă o dată, acest lucru. Pentru că România a făcut un meci dezolant, timp de 80 și ceva de minute, însă a smuls un punct. În mod incredibil!

Valentin Mihăilă, eroul României în meciul cu Elveția

Degeaba a schimbat selecționerul jumătate din echipă față de partida de la Priștina, de acum trei zile. Au ieșit Camora, Marius Marin, Băluță, Pușcaș și Man, au intrat Nedelcearu, Ianis Hagi, Sorescu, Screciu și Alibec. Pe teren, cu toate aceste schimbări, România a arătat groaznic!

Practic, prima repriză a fost un joc de-a şoarecele şi pisica. Pentru că elvețienii au „confiscat“ mingea, ne-au înghesuit în fața careului nostru și, practic, singura întrebare a fost legată de minutul în care urma să cadă golul. În poarta apărată de Horațiu Moldovan, bineînțeles.

Încă din minutul 4, apărarea României a fost făcută șah-mat de Zakaria și doar alunecarea eroică a lui Burcă a împiedicat deschiderea scorului. Au urmat ocaziile lui Amdouni (14) și Vargas (19) pe fondul unui joc extrem de slab al tricolorilor.

În minutul 28, s-a produs și inevitabilul: Amdouni a înscris pentru 1-0, după o fază cursivă a elvețienilor care a desfăcut apărarea României ca pe brânză! Golul n-a schimbat cu nimic datele problemei. Amdouni a ratat încă două ocazii, în minutele 34 și 35, sub privirile neputincioase ale lui Edward Iordănescu.

Ca acest fiasco, care a fost jocul României, să fie întregit, golul de 2-0 ne-a arătat cât de mici suntem, la ora actuală. La o lovitură liberă pentru România, golul a căzut în poarta lui... Moldovan! Pentru că Sommer a cules mingea, l-a lansat imediat pe Shaqiri, care l-a găsit din prima pe Amdouni. Acesta, rămas singur cu Moldovan, l-a executat cu sânge rece pe goalkeeper-ul României (41). Repriza s-a încheiat cu același Amdouni, trecând pe lângă golul de 3-0, după o ocazie monumentală.

Mihăilă, salvatorul României pe final

După pauză, același „film“ horror, cu naționala României, surclasată de Elveția la toate capitolele. Și cu ocaziile curgând la poarta nefericitului Horațiu Moldovan. În acest peisaj deprimant, a venit și un penalty pentru Elveția care, din fericire, a fost anulat de VAR (81). În acel moment, decizia părea, oricum, lipsită de importanță, având în vedere scorul și desfășurarea jocului.

Doar că finalul s-a dovedit a fi exploziv! Pentru că, aproape de nicăieri, Valentin Mihăilă, trimis pe teren în minutul 57 în locul lui Ianis Hagi, a marcat de două ori, în minutele 89 și 90+2, iar România a smuls un 2-2, incredibil, ireal aproape, la Lucerna.

VEZI GOLUL DE 2-0 MARCAT DE ELVEȚIA

Preliminarii Euro 2024, grupa I, etapa a IV-a

Luni

Elveția – România 2-2

Israel – Andorra 2-1

Belarus – Kosovo 2-1

S-a jucat la Budapesta.

1. Elveția 4 3 1 0 12-3 10

2. România 4 2 2 0 6-3 8

3. Israel 4 2 1 1 5-6 7

4. Belarus 4 1 0 3 4-10 3

5. Kosovo 4 0 3 1 3-4 3

6. Andorra 4 0 1 3 3-7 1

*Primele două clasate vor ajunge la turneul final.

Programul meciurilor rămase în grupa I

*9 septembrie: Andorra – Belarus (19.00), ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția (21.45)

*12 septembrie: ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra (21.45)

*12 octombrie: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția (21.45)

*15 octombrie: Elveția – Belarus (19.00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21.45)

*18 noiembrie: Belarus – Andorra (19.00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21.45)

*21 noiembrie: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21.45)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat