Elveţia: Guvernul le cere alegătorilor să respingă, la referendum, propunerea de interzicere a vălului integral

Elveţia: Guvernul le cere alegătorilor să respingă, la referendum, propunerea de interzicere a vălului integral

Guvernul elveţian le-a recomandat marţi alegătorilor să respingă, la referendumul din 7 martie, o propunere de interzicere a vălului integral, precum burqa sau niqab-ul purtate de unele femei musulmane, susţinând că o asemenea interdicţie ar afecta turismul, transmite Reuters.

Conform sistemului elveţian al democraţiei directe, orice propunere de a schimba Constituţia este supusă consultării populare dacă susţinătorii adună cel puţin 100.000 de semnături. În 2009, alegătorii elveţieni au sprijinit iniţiativa privind interzicerea construirii de noi minarete în Elveţia.

În cadrul unor voturi regionale, cantoanele elveţiene St. Gallen şi Tessin au interzis deja acoperirea integrală a feţei, dar guvernul federal elveţian a declarat că o interdicţie constituţională la nivel naţional este o idee proastă. ''Doar puţini oameni în Elveţia poartă un acoperământ facial integral. O interdicţie naţională ar submina suveranitatea cantoanelor, ar afecta turismul şi ar fi inutil pentru anumite grupuri de femei'', a explicat executivul elveţian într-o declaraţie.

Majoritatea femeilor care poartă văl integral sunt turiste şi petrec doar o perioadă scurtă în ţară, indică declaraţia citată.

În mod tradiţional, Montreux şi alte destinaţii din jurul lacului Geneva, precum şi staţiunea Interlaken, din centrul Elveţiei, atrag unii turişti musulmani, în principal din statele bogate din zona Golfului.

Musulmanii reprezintă aproximativ 5% din populaţia Elveţiei, ce numără 8,6 milioane de locuitori. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!