Emil Boc îi răspunde lui Orban: Am câştigat cinci alegeri directe, nu-mi amintesc ca domnul Orban să fi câştigat vreo competiţie directă

Emil Boc îi răspunde lui Orban: Am câştigat cinci alegeri directe, nu-mi amintesc ca domnul Orban să fi câştigat vreo competiţie directă

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil, Boc, îi răspunde liderului PNL, Ludovic Orban care a declarat „m-aș feri în locul domnului Boc să dau lecții politice despre managementul partidului și să fac aprecieri despre scorul politic”, acuzând primarul Clujului că prăbușit scorul alianței PDL, ocupând la acea vreme funcția de premier și președinte al PDL. Boc îi reamintește lui Orban că el a câștigat cinci alegeri directe pentru funcția de primar al Clujului.

Boc îi atrage atenția lui Orban că toate atacurile pe care acesta le face, afectează imaginea Partidului Național Liberal și îi solicită să pună capăt acestei situații „dacă mai ţine la acest partid”.
„Sper la domnul preşedinte Orban, dacă mai ţine la acest partid, să înţeleagă că fiecare rafală zilnică de atacuri nu sunt la adresa nici a lui Boc, nici a lui Cîţu, sunt la adresa fundamentelor acestui partid, acestor membri care sunt extrem de atenţi la ce se întâmplă şi pur şi simplu îşi pun mâna în cap văzând atâtea lucruri care se întâmplă”, consideră primarul Clujului.
Primarul Clujului a precizat că a preluat preşedinţia PDL în anul 2005, atunci când PD a fuzionat cu PNL. Boc a subliniat că el a câștigat alegerile parlamentare din 2008 reușind să-i învingă pe cei de la PSD.
„Deci, în calitate de preşedinte de partid, cu tot respectul pentru domnul Orban, eu nu am pierdut, cum a pierdut domnia sa, din nefericire, în 2020 în faţa PSD-ului, eu am câştigat împreună cu colegii mei şi în parteneriat cu preşedintele României această competiţie politică”, a mai spus Boc.
„Am câştigat cinci alegeri directe, nu-mi amintesc ca domnul Orban să fi câştigat vreo competiţie directă, încât să primesc lecţii de la domnia sa. Dimpotrivă, nu ştiu atunci când a candidat uninominal. Totdeauna domnia sa, din nefericire, a fost produsul unei liste sau unei numiri în politică, aşa încât e greu să dai lecţii când vii din asemenea ipostaze. Mă aşteptam ca un preşedinte de partid să nu dea trei portofolii şi anume Fonduri Europene, Dezvoltare şi Transporturi pentru a-şi păstra propria poziţie de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Asta este o realitate care doare în PNL. Până la urmă, este partidul dezvoltării României, or, pentru a păstra poziţia preşedintelui partidului de preşedinte PNL, am dat trei poziţii importante. Pe de altă parte, era bine dacă aveam un procent în urma alegerilor în care să fim noi primul partid cu un procent mult mai mare decât cel pe care l-am obţinut, astfel încât să guvernăm singuri. Nu a fost aşa. Deci, cam aşa stau lucrurile în realitate”, a declarat Emil Boc, luni seară, la Digi 24.
Emil Boc l-a acuzat pe Orban că în 2012, după criza financiară, „s-a ascuns în spatele geamurilor din Modrogan” și nu a mai candidat pentru alegerile locale pentru funcția de Primar al Capitalei.
„Domnul preşedinte Orban s-a ascuns în spatele geamurilor din Modrogan, preferând să nu candideze la Primăria Capitalei şi să dea Primăria Capitalei unui alt partid. PNL-ul a ieşit pe locul 3. M-am dus, după aceea am câştigat şi (…) am considerat că nu mai reprezint un motor pentru PDL singur, deşi câştigasem alegerile locale, şi am lăsat partidul să-şi găsească o soluţie să meargă mai departe”, a mai declarat Emil Boc.
Ludovic Orban a declarat luni seara că Emil Boc a preluat un partid aflat la peste 40% când era premier și l-a dus la 17 % în 2012. Președintele PNL a făcut această observație în condițiile în care s-a poziționat împotriva lui Ludovic Orban, acuzând lipsa de performanță a acestuia.
„M-aș feri în locul domnului Boc să dau lecții politice despre managementul partidului și să fac aprecieri despre scorul politic pentru că Emil Boc a fost președintele PDL și premier, care a luat partidul după alegerile prezidențiale, era în jur de 40-41%, alegerile prezidențiale din 2009 și din câte îmi aduc aminte. Din 2012 scorul PDL într-o alianță, ARD, a fost în jur de 17% ca reprezentare parlamentară, așa că în materie de învățăminte și de experiență de leadership politic caut întotdeauna să învăț de la cei care în exercitarea mandatului de președinte chiar au avut rezultate”, a declarat Ludovic Orban.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /