Emirate: Un bărbat condamnat la 10 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Iranului

Emirate: Un bărbat condamnat la 10 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Iranului

Un tribunal din Emiratele Arabe Unite a condamnat un cetățean iranian pentru spionaj și contrabandă cu echipamente destinate programului nuclear al Teheranului, condamnându-l la 10 ani de închisoare și apoi deportare, au informat joi ziarele locale, transmite Reuters.

Bărbatul de 48 de ani, pe nume Reza Mohammed Hussain Mozafar, a fost găsit vinovat de spionaj și contrabandă cu echipamente și dispozitive care puteau fi utilizate în programul nuclear al Iranului, potrivit cotidianului în limbă engleza Gulf News, care citează documente ale instanței.

Ziarul al-Ittihad, deținut de guvernul din Abu Dhabi, a transmis aceeași informație.

Curtea de Apel Federală cu sediul în Abu Dhabi l-a găsit de asemenea vinovat de subminare a relațiilor dintre EAU și SUA după ce a importat echipamente din America și le-a introdus prin contrabandă în Iran, încălcând sancțiunile Națiunilor Unite în vigoare la acea vreme, potrivit hotărârii de miercuri, adaugă Gulf News.

Acest caz este în Emiratele Arabe Unite cel mai recent dintr-o serie în care sunt implicate persoane judecate pentru contrabandă sau spionaj în favoarea Iranului, notează ziarul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!