Emmanuel Macron, invitat la Ambasada României din Paris pentru o dezbatere pe teme europene

Emmanuel Macron, invitat la Ambasada României din Paris pentru o dezbatere pe teme europene

Ambasada României la Paris a organizat marți, 21 martie, o dezbatere pe teme europene avându-l ca invitat pe Emmanuel Macron, fost ministru al economiei și candidat la alegerile prezidențiale din Franța, liderul formațiunii "En marche", potrivit unui comunicat de presă difuzat de Ambasada României la Paris.

La eveniment au participat 24 de ambasadori, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în Franța, precum și diplomați din țările europene acreditați la Paris.

Cu câteva zile înainte de aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, Emmanuel Macron și-a prezentat viziunea despre Europa și modalitățile de relansare a proiectului european.

Diplomații prezenți au dezbătut apoi cu liderul "En marche" numeroase teme ale actualității europene și internaționale.

În cuvântul introductiv, ambasadorul Luca Niculescu a amintit că 2017 marchează o dublă aniversare, deoarece se împlinesc și zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. La final, ambasadorul român i-a oferit lui Emmanuel Macron un exemplar al cărții lui Matei Vișniec "Negustorul de începuturi de roman", distinsă anul trecut cu premiul "Jean Monnet" pentru literatură europeană.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”