Emmanuel Macron: Orice vaccin împotriva noului tip de coronavirus trebuie considerat "bun public global"

Emmanuel Macron: Orice vaccin împotriva noului tip de coronavirus trebuie considerat "bun public global"

Orice vaccin împotriva noului tip de coronavirus trebuie să fie considerat un "bun public global", a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron în timpul unei conferinţe internaţionale a donatorilor pentru susţinerea eforturilor în vederea dezvoltării unui asemenea vaccin, informează luni dpa.

Vaccinul ar trebui "să fie oferit întregii planete de către organizaţia pe care o vom alege", a spus Macron, atenţionând că lumea este "într-o cursă contra cronometru" pentru salvarea de vieţi.

"Confruntaţi cu COVID-19, 'fiecare pentru sine' ar fi cea mai mare greşeală", a avertizat Emmanuel Macron, care a adăugat că actuala criză poate fi depăşită doar împreună.

Şeful statului francez a promis 500 de milioane de euro pentru a susţine finanţarea eforturilor în vederea găsirii unui vaccin, în plus la suplimentarea finanţării pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în timp ce Germania a oferit 525 de milioane de euro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”