Epava unei drone rusești extrem de rare, găsită în Ucraina. Doar câteva exemplare au fost fabricate vreodată

Epava unei drone rusești extrem de rare, găsită în Ucraina. Doar câteva exemplare au fost fabricate vreodată

Războiul din Ucraina a fost unul și al dronelor, Rusia aruncând în luptă mii de drone, de toate tipurile, iar ultimele informații arată că a folosit până și dintre cele mai rare modele. În ultima estimare de joi, forțele ucrainene apreciază că în cele 9 luni de război ar fi reușit să doboare aproape 1.500 de drone.

FOTO: Twitter

Atât de mare a fost „uzura” dronelor în acest conflict, încât de-a lungul timpului Rusia a apelat la tot felul de modele. Acum, însă, noi imagini au apărut care înfățișează una dintre cele mai rare drone rusești.

Ucrainenii au găsit-o prăbușită - epava unei drone Korsar, un aparat produs doar în trei exemplare până acum de către biroul de design Luch, scrie Hotnews .

Drona se vrea a fi o variantă îmbunătățită comparabilă cu modelul RQ-7 Shadow folosit de Statele Unite.

Primul prototip a fost prezentat în 2015, iar o variantă de export a fost prezentată abia în 2019. Oficial, ea nu a intrat niciodată în dotarea forțelor rusești, și din informații apărute public doar trei exemplare fuseseră produse.

Drona e gândită în mod special pentru misiuni de supraveghere, poate atinge altitudini de la 100 m până la 5.000 m, ceea ce o face să stea departe de focul cu arme de calibru mic și diferite tipuri de sisteme portabile de rachete antiaeriene, mai scrie sursa citată.

UAV-ul este capabil să funcționeze la o viteză maximă de 150 km/h și poate rămâne în aer până la opt ore. Este capabilă să funcționeze în toate condițiile meteorologice.

Varianta de export are o viteză cuprinsă între 100 km/h și 180 km/h. Oferă o rază de zbor de până la 100 km, în timp ce plafonul său de serviciu este între 100 m și 4.000 m, iar rezistența la zbor este de 7,5 ore.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”