Epidemia de coronavirus a început să muște și în România. Urmează o lună cu mari încercări, nu este de glumă!

Epidemia de coronavirus a început să muște și în România. Urmează o lună cu mari încercări, nu este de glumă!

Epidemia de coronavirus a început să muște și în România. Urmează o lună cu mari încercări, nu este de glumă! Profesorul Rafila a declarat vineri seară că, probabil, peste o săptămână, cel mult, o să fie multe sute de persoane infectate.

Scenariile care se fac acum în state mult mai mari par fantasmagorice. Nu o să fie dracul chiar atât de negru. Pentru că marea majoritate a populației va rămâne netestată. Sunt doar estimări probabilistice.

În România o să fie, cel mai probabil, un număr care va reprezenta cam 45% din totalul cazurilor de infectări înregistrate în Italia la momentul de vârf al epidemiei. Cu mult mai puțini decedați. Și asta deoarece pragurile de vârstă critice la care se moare în Italia din cauza coronavirusului au decedat deja în România, într-o mare măsură. Sună cinic, dar asta este realitatea.

Speranța de viață din Italia este mult mai mare ca cea din România. Acum o lună și jumătate, în orășelul Castelnuovo del Garda, a murit o femeie de 104 ani. Fetele ei, de 73 și 74 de ani, o căinau, la înmormântare, că a murit cu zile.

Va urma o lună grea, nu tratați lucrurile în glumă. Ascultați de autorități!

Italia era cât pe ce să scape lucrurile de sub control. Și are cel mai bun sistem medical din Europa! 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”