Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoace panică!

Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoace panică!

Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoace panică!

Cifrele publicate astăzi de țările europene unde au existat mari focare ale epidemiei de coronavirus indică o scădere în intensitate. Asta arată că cifrele făcute publice de autoritățile din România sunt reale, nu așa cum insinuează unii pentru a provoca panică.

Urmărește mai jos, în timp real, evoluția pandemiei în Europa și în lume:

 
 Ludovic Orban: Sunt în curs de aducere 2 milioane de măști/Nu poți obliga românii să poarte măști când nu poți să asiguri cantitatea necesară sau achiziționarea la un preț decent/ Fiecare casă o să fie o biserică de Paște în acest an, slujbele vor fi online

 Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seară la Digi24, că România a luat ”foarte multe măsuri care nu au fost luate de alte state”. Premierul a dat asigurări că ”sunt în curs de aducere” în jur de patru milioane de măști, în două tranșe egale, una în perioada imediat următoare, alta în jurul Paștelui:

”Încercăm să reducem cât mai mult numărul de cazuri care va apărea în vârful epidemiei. Am luat, gradual, foarte multe măsuri care nu au fost luate de alte state. Nu noi vorbim de vârful epidemiei, ci specialiștii, medicii epidemiologi, cei care au experiență, noi trebuie să ținem cont de ce spun specialiștii (…) Noi nu am avut stocuri strategice. Noi ne-am mișcat cu mult înaintea apariției primului caz în România, am prins o piață internațională nebună, cu o competiție literalmente acerbă, cererea a crescut exploziv. Începem să stăm mai bine, deja avem contracte care sunt derulate prin Unifarm sau ONAC (…) Avem de primit în următoarea perioadă o cantintate importantă de măști FFP2 și FFP3. E în curs de aducere în țară a două milioane de mărci și un alt transport, în jur de 19 aprilie, alte două milioane de măști”, a declarat Orban, duminică seară, la Digi24.

Despre purtarea măștilor în spațiul public, Orban a spus că nu poate impune această obligativitate românilor atât timp cât nu există posibilitatea asigurării numărului necesar de măști sau asigurarea acestora la un preț accesibil:

”Nu pot să impui această obligativitate atât timp cât nu există capacitate de protecție și posibilitatea de a achiziționa la prețuri decente cantități de măști necesare. Improvizațiile nu cred că fac bine. Pentru cetățeni cred că trebuie să poarte așa numitele măști chirurgicale și care nu sunt pentru intrarea în contact cu persoane care sunt infectate (…) Sigur că este bine să se poarte măști, dar noi încercăm să fixăm obligații atunci când ele pot fi puse în practică”, a mai declarat Orban.

Ludovic Orban a exclus posibilitatea organizării slujbelor de Înviere cu participarea credincioșilor, spunând că slujbele vor fi transmise online și, deci, ”fiecare casă va fi o biserică a fiecărui român” anul acesta, de Paște:

”Restricțiile trebuie respectate și de Paște, mai ales că vârful va fi în jurul sărbătorilor pascale. A fost o solicitare pentru o plimbare a moaștelor Sfintei Parascheva în Iași și Botoșani. Am spus că se poate cu două condiții: să nu fie procesiuni și să nu se oprească în localități pentru că oamenii s-ar fi adunat cu siguranță. Cei mai mulți dintre credincioși sunt oameni de vârsta a treia, vulnerabili. Orice creștin trăiește Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului, dar fiecare casă să fie o biserică a fiecărui român de acest Paște, slujbele sunt transmise online”.

Într-o altă intervenție televizată, premierul a transmis românilor să aibă încredere că Guvernul ”va repune România în funcțiune” imediat după ce ”pericolul uriaș” va trece:

„Privațiunile care au fost impuse au fost numai din dorința de a proteja sănătatea și viața românilor. Să aibă răbdare, să fie responsabili, să respecte măsurile autorităților și să aibă încredere că imediat ce vom trece de acest pericol uriaș la adresa românilor vom repune România în funcțiune”, a declarat Ludovic Orban, duminică seară, la România TV.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa