Erdogan: Anularea alegerilor din Istanbul este "cea mai bună decizie"

Erdogan: Anularea alegerilor din Istanbul este "cea mai bună decizie"

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a salutat luni controversata anulare a alegerilor locale din Istanbul câştigate de opoziţie, spunând că este "cea mai bună decizie", relatează AFP.

"Considerăm că această decizie a fost cea mai bună pentru a ne întări hotărârea de a ne rezolva problemele în cadrul democraţiei şi al Dreptului şi pentru a lăsa voinţa poporului să arbitreze", a declarat Erdogan într-un discurs susţinut în faţa deputaţilor partidului său.

Declaraţia sa vine la o zi după decizia Înaltei Comisii Electorale (YSK) de a anula alegerile locale de la Istanbul, câştigate la 31 martie de candidatul comun al mai mult partide de opoziţie, Ekrem Imamoglu.

Decizia YSK, criticată puternic de opoziţie, care o consideră un "puci împotriva votului", a fost luată după ce preşedintele Erdogan şi partidul său islamo-conservator AKP au denunţat "nereguli masive" la scrutin.

Locuitorii Istanbulului sunt chemaţi din nou la urne pentru a-şi alege primarul la 23 iunie.

Erdogan, care a reacţionat marţi pentru prima dată în public la decizia YSK, a respins criticile opoziţiei.

"Elementele pe care le-am furnizat noi sunt extrem de solide (...) şi nu pot fi respinse", a afirmat el, făcând referire la numeroasele sesizări depuse de AKP la YSK în ultimele săptămâni.

"Credem sincer că alegerile au fost marcate de abuzuri comise în mod organizat", a adăugat el, vorbind despre "o uzurpare a voinţei populare".

În opinia lui Erdogan, anularea scrutinului va permite "anularea îndoielilor privind alegerile de la Istanbul" şi "întărirea democraţiei noastre". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...