Erdogan îi sfătuiește pe turcii din Europa să-și întemeieze familii numeroase

Erdogan îi sfătuiește pe turcii din Europa să-și întemeieze familii numeroase

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a sfătuit vineri pe turcii din Europa să-și întemeieze familii numeroase, estimând că astfel ei vor putea oferi 'cel mai bun răspuns' la discriminările la care sunt supuși, relatează AFP.

'Educați-vă copiii în cele mai bune școli, asigurați-vă că familiile voastre trăiesc în cele mai bune locuri, conduceți cele mai bune mașini, trăiți în cele mai bune case și faceți cinci copii, nu numai trei', a declarat Erdogan în timpul unui discurs la Eskisehir, la sud de Istanbul.

'Acesta este cel mai bun răspuns la impolitețea și la ostilitatea pe care le-ați văzut', a adăugat el.

Erdogan a denunțat în mod repetat discriminările suferite de turci și în general de musulmani în Europa de la începutul crizei diplomatice izbucnite între Ankara și mai multe țări europene, în special cu Germania și Olanda, după ce acestea le-au interzis unor miniștri turci să participe la mitinguri de susținere a referendumului din 16 aprilie din Turcia pe tema extinderii puterilor prezidențiale.

Președintele turc, el însuși tatăl a patru copii, le-a cerut deja anul trecut femeilor din Turcia să facă cel puțin trei copii, provocând furia militanților pentru drepturile femeilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?