Erdogan se duce luni la Bruxelles; noi confruntări la graniţa eleno-turcă

Erdogan se duce luni la Bruxelles; noi confruntări la graniţa eleno-turcă

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va efectua luni o vizită de lucru la Bruxelles, unde este de aşteptat să discute despre criza migranţilor la graniţa Turciei cu Grecia, relatează sâmbătă dpa, care citează postul public de radio turc TRT.

Într-un material difuzat vineri seară, TRT nu a precizat natura discuţiilor şi nici cu cine se va întâlni Erdogan în capitala Belgiei.

Anunţul vine în contextul în care Erdogan a dat ordin gărzilor de coastă să-i împiedice pe migranţi să traverseze Marea Egee, a relatat presa turcă în noaptea de vineri spre sâmbătă.
 

Foto: (c) Huseyin Aldemir / REUTERS


"La ordinul preşedintelui (...) nicio autorizare nu va mai fi dată migranţilor de a traversa Marea Egee din cauza pericolului pe care îl reprezintă" un astfel de demers, a declarat serviciul gărzilor de coastă, citat de agenţia Anadolu.

Pe de altă parte, gaze lacrimogene şi fumigene au fost lansate sâmbătă la frontiera Turciei cu Grecia, într-o nouă escaladare a tensiunilor cu privire la prezenţa migranţilor care încearcă să ajungă pe teritoriul Uniunii Europene, informează Reuters.
 

Foto: (c) Florion Goga / REUTERS


Un corespondent al Reuters în zonă a relatat că proiectilele veneau dinspre teritoriul turc şi erau lansate în direcţia poliţiei elene la punctul de trecere a frontierei de la Kastanies. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

3 Așa o fi?

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!