Erdogan: Turcia nu-i va elibera pe germanii aflați la închisoare

Erdogan: Turcia nu-i va elibera pe germanii aflați la închisoare

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat sâmbătă că germanii aflați în închisori în Turcia, printre care și un jurnalist de marcă, nu vor fi eliberați, informează dpa.

"Am predat dosare cu 4.500 de teroriști doamnei aflate la conducere în Germania și din nefericire dosarele despre acești teroriști nu au fost acceptate. Cu toate acestea, ea mi-a cerut să eliberez o persoană, două persoane, trei persoane. Îmi pare rău, dacă aveți un sistem de justiție și noi avem un sistem de justiție", a declarat Erdogan la Denizli, oraș în sud-vestul Turciei, referindu-se la turcii din Germania pe care Ankara i-ar dori extrădați.

În închisorile turce se află trei cetățeni germani, inclusiv Deniz Yucel, jurnalist al ziarului Die Welt, amintește dpa.

Totodată, Erdogan a repetat apelul de vineri la adresa cetățenilor din Germania de origine turcă, de a nu vota principalele trei partide la scrutinul de luna viitoare, numindu-le dușmanii Turciei.

Pe de altă parte, Germania a cerut sâmbătă Spaniei să nu-l extrădeze pe scriitorul german de origine turcă Dogan Akhanli, care a fost arestat sâmbătă în Spania la cererea Turciei, și și-a exprimat dorința de a lua parte la procedurile de extrădare.

Ambasada Germaniei la Madrid a trimis o cerere în acest sens guvernului spaniol la solicitarea ministrului de externe german Sigmar Gabriel, potrivit MAE de la Berlin. Totodată, a fost făcută și o ofertă de asistență consulară.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț

2 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

3 Conspirația tăcerii / Cine este femeia care a accidentat mortal două fete în București și a fost lăsată în liber…

4 Într-un gest fără precedent, toți europarlamentarii români cer șefei Comisiei mai multe posturi pentru români …

5 ULTIMA ORĂ Grave nereguli în calculul pensiilor militare: unele pensii din MAI sunt prea mari, cele din MApN s…