Erdogan va profita de lovitura de stat militară eșuată pentru a-și întări puterea (Elmar Brok)

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan va profita de lovitura de stat militară eșuată pentru a-și întări puterea, a avertizat Elmar Brok, președintele comisiei pentru afaceri externe din Bundestag și un aliat apropiat al cancelarului german Angela Merkel, transmite Reuters.

'Erdogan va încerca să-și extindă poziția de putere', ceea ce ar putea duce la o 'divizare dramatică' în societate turcă, a afirmat Elmar Brok, într-un interviu apărut sâmbătă în cotidianul Die Welt

'Turcia trebuie să revină rapid la ordinea constituțională', a subliniat Brok, precizând că 'aceasta se aplică atât armatei, cât și lui Erdogan, care în prezent îndeplinește o funcție ca președinte ce nu este prevăzută în Constituție'.

Afirmațiile sale au fost întărite de liderul Verzilor germani, Cem Oezdemir. 'Erdogan nu va lăsa să-i scape această ocazie nu doar de a epura total armata, ci și de a-și realiza în sfârșit proiectul unui amendament constituțional cu obiectivul autocrației', a declarat Oezdemir, pentru publicația Welt am Sonntag.

'Puținele instituții de presă critice și primele vlăstare ale societății civile nu se pot aștepta, în mod cert, la nimic bun', a estimat el.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta

5 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…