Escrocherii pe internet și la telefon: 500 de arestări în Asia (Interpol)

Escrocherii pe internet și la telefon: 500 de arestări în Asia (Interpol)

Peste 500 de persoane au fost arestate și 15 centre de apeluri au fost închise în cadrul unor operațiuni ale poliției în Asia ce au vizat escrocherii prin telefon și pe internet, a anunțat joi Organizația internațională de poliție criminalistă (Interpol), relatează AFP.

Aceste operațiuni au avut loc între 29 august și 31 octombrie 2015, a precizat într-un comunicat organizația internațională cu sediul la Lyon. În cursul acestor două luni ale operațiunii numite 'First Light 2015', 245 de cetățeni taiwanezi și chinezi au fost arestați în Indonezia și 168 de chinezi au fost plasați în regim de arest la domiciliu în Cambodgia. Peste 30 de centre de apel suspecte au fost reperate.

Una dintre escrocherii la telefon consta a în face persoanele să creadă că erau implicate într-o activitate infracțională, se menționează într-un comunicat. Apelul era apoi transferat către falși agenți de poliție și numele victimelor figurau pe false mandate de arestare. Pentru a-și dovedi nevinovăția, acestea trebuiau să dea informații personale și să achite sume de bani, uneori bani lichizi.

Cetățeni coreeni, nigerieni, filipinezi, ruși și taiwanezi au fost de asemenea arestați în China, la Hong Kong, în Coreea de Sud, Thailanda și Vietnam, în afară de Indonezia și Cambodgia. Prejudiciul suferit este estimat la mai multe milioane de dolari, menționează Interpol.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Miza Ucrainei pentru a răni grav Rusia în Crimeea este „bijuteria coroanei”, NIP-16, podul Kerci e „pistol cu apă”

2 Foarte interesante amănunte...

3 Descoperire inedită despre calitățile cafelei

4 Așa o fi?

5 Pilot britanic de la Baza Kogălniceanu: „Am putut vedea dronele Shahed intrând în Odesa“