Eșec al negocierilor. Premierul Cîțu refuză demisia, USR PLUS a anunțat că depune azi moțiunea de cenzură

Eșec al negocierilor. Premierul Cîțu refuză demisia, USR PLUS a anunțat că depune azi moțiunea de cenzură

Negocierile din Coaliție au eșuat. După o oră de discuții tensionate, liderii USR-PLUS și Florin Cîțu nu au ajuns la o soluție pentru deblocarea crizei. Dan Barna și Dacian Cioloș i-au cerut demisia lui Florin Cîțu, amenințând cu moțiunea de cenzură. Premierul a ripostat, spunându-le că îi va scoate de la guvernare dacă o fac. În final, Barna și Cioloș au anunțat că vor depune moțiunea de cenzură vineri seară.
Ședința Coaliției se desfășoară la Guvern.
19.12 Ședința Coaliției s-a încheiat fără nicio soluție de deblocare a crizei. USR-PLUS a anunțat că va depune vineri seară moțiunea.
UPDATE 18.55 Barna și Cioloș i-au spus că ministrii USR-PLUS nu demisionează. „Ministrii USR-PLUS nu demisionează, dați-ne afară!”, au spus ei, portivit surselor HotNews.ro.
UPDATE 18.45 Florin Cîțu le-a transmis celor din USR-PLUS că, dacă depun moțiune de cenzură, le va schimba din funcție toți oamenii - miniștri, secretari de stat, prefecți, șefi de instituții deconcentrate.
UPDATE 18:39 Liberalii le-au spus celor de la USR-PLUS că Florin Cîțu are susținerea PNL și nu se discuta retragerea acestuia, potrivit surselor participante.
UPDATE 18.27: "Vrem să rămânem la guvernare, dar fără Florin Cîțu", au spus Dan Barna și Dacian Cioloș în ședința coaliției, conform unor surse participante.
..........................................
„Am primit mandat pe care îl vom prezenta în Coaliție, demisia și retragerea sprijinului politic pentru premierul Florin Cîțu. Dacă acest lucru nu se întâmplă, avem mandat să depunem moțiune de cenzură”, a declarat Dacian Cioloș după ședința Comitetului Politic al USR-PLUS, cu puțin timp înainte de ședința Coaliției, programată la ora 18.00.
De la PNL, dar și de la Palatul Victoria, Florin Cîțu le-a transmis celor de la USR-PLUS că nu demisionează, acuzându-i că negociază cu AUR care e un partid extremist și că se așează alături de Liviu Dragnea când vor susținerea PSD pentru dărâmarea Guvernului.
Mai mult, a anunțat că îi va informa pe liderii UE și SUA despre „alianța toxică” ce se prefigurează la București.
La ședința Coaliției, Florin Cîțu merge însoțit de Ludovic Orban cu care a avut o relație tensionată în ultimele luni, și cu prim-vicepreședinții Rareș Bogdan, Raluca Turcan, Iulian Dumitrescu, precum și secretarul general Robert Sighiartău.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro