Estonia denunţă încălcarea spaţiului său aerian de un elicopter al Rusiei: „Un incident extrem de grav”

Estonia denunţă încălcarea spaţiului său aerian de un elicopter al Rusiei: „Un incident extrem de grav”

Forţele armate estoniene au anunţat că elicopterul a încălcat spaţiul aerian al ţării, marţi seara, 9 august. Ministrul de Externe de la Tallinn l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în legătură cu acest eveniment şi i-a prezentat o notă de protest.

„Estonia consideră acesta un incident extrem de grav şi regretabil care este complet inacceptabil”, a precizat diplomaţia estoniană într-o declaraţie.

În timpul întrevederii, Ministerul de Externe al Estoniei a „condamnat ferm agresiunea continuă a Rusiei în Ucraina. De asemenea, am accentuat că Rusia trebuie să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a statelor şi dreptul internaţional”, se arată în declaraţia menţionată.

Mai mult decât atât, armata estoniană a precizat că aceasta a fost a treia încălcare a spaţiului aerian al Estoniei de către Rusia în acest an, după un total de cinci astfel de evenimente în anul 2021.

Elicopterul nu avea pornit sistemul de identificare electronică şi nu transmisese un plan de zbor.

Conform raportului armatei estoniene, pilotul nu a menţinut contactul radio cu controlul traficului aerian în timpul evenimentului, care a durat mai puţin de 60 de secunde.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

4 Rusia decide în locul lor? / Pe 16 noiembrie, Austria a semnat la București declarația statelor membre cu privire la oportunitatea extinderii spațiului …

5 VIDEO Rareș Bogdan / Cancelarul Nehammer a amintit că Austria a fost imperiu. M-a șocat