Estul Ucrainei: 16 militari au fost răniți în 24 de ore, o dronă a OSCE a fost capturată

Estul Ucrainei: 16 militari au fost răniți în 24 de ore, o dronă a OSCE a fost capturată

Șaisprezece militari ucraineni au fost răniți în ultimele 24 de ore în noi confruntări în estul Ucrainei, unde o dronă a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a fost capturată de către rebelii proruși, a anunțat sâmbătă armata ucraineană, informează AFP.

"Pe parcursul ultimelor 24 de ore, 16 militari au fost răniți în confruntări", în pofida unui nou armistițiu între forțele Kievului și combatanții separatiști, în vigoare din 20 februarie, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Andrii Lîsenko.

Vineri, rebelii proruși din autoproclamata Republică populară Donețk (DNR) au capturat o dronă aparținând observatorilor OSCE, a anunțat organizația într-un comunicat. Incidentul s-a produs pe teritoriul "controlat de DNR", la circa 16 km nord-est de Donețk, fief al rebelilor în estul Ucrainei, în momentul în care o patrulă a OSCE se pregătea să lanseze drona pentru a verifica informațiile cu privire la atacul armat asupra unei stații de filtrare a apei. Bărbați înarmați s-au apropiat de patrulă și au confiscat drona, amenințându-i cu arma pe observatorii OSCE.

Conflictul din estul Ucrainei între rebelii proruși și trupele ucrainene, izbucnit în aprilie 2014, a făcut peste 10.000 de morți.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

3 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

4 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...