ETA i-a transmis poliției franceze o listă cu 12 ascunzători de arme

ETA i-a transmis poliției franceze o listă cu 12 ascunzători de arme

Organizația separatistă bască spaniolă ETA i-a transmis poliției franceze o listă cu 12 ascunzători de arme aflate în sud-vestul Franței, au indicat sâmbătă surse apropiate dosarului, relatează AFP.

Cele 12 ascunzători de arme și explozibili, care ar fi ceea ce a mai rămas din arsenalul ETA, sunt situate în departamentul Pyrénées-Atlantiques, la frontiera cu Spania, pe coasta atlantică.

ETA, care a renunțat la lupta armată în 2011, dar care este considerată în continuare ''organizație teroristă'' de Uniunea Europeană, a anunțat în cursul nopții de joi spre vineri, într-un comunicat la BBC, ''dezarmarea sa totală'' pe 8 aprilie.

Comisia internațională de verificare, o structură nerecunoscută de către Madrid și Paris, ce acționează pentru încheierea conflictului din Țara Bascilor, a confirmat că ETA ''le-a furnizat autorităților franceze o listă cu ascunzătorile de arme''.

Potrivit unor experți în lupta antiteroristă, arsenalul ETA ar cuprinde circa 130 de arme de mână și două tone de explozibili, în majoritate furate din Franța.

ETA este ''în agonie'' și mișcarea clandestină ar mai avea în total circa treizeci de membri, sunt de părere experții respectivi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă ies lovele, ești prietenul lui cel mai bun! Caracter zero”

2 „Rușine! Trădător de neam și țară!” / Românii, indignați după arestarea trădătorului care spiona pentru Rusia

3 Cum este posibil așa ceva? / Tribunalul București a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu

4 VIDEO „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!” / Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul / Ce spune despre micii din Obor

5 Rusia modifică unilateral granițele cu două state NATO în Marea Baltică