ETNOBOTANICE? Claudiu Manda estimează că la mitingul de la Craiova vor fi prezente 30.000 de persoane

ETNOBOTANICE? Claudiu Manda estimează că la mitingul de la Craiova vor fi prezente 30.000 de persoane

E pe etnobotanice? Senatorul Claudiu Manda, lider al organizației PSD Dolj, estimează că la mitingul organizat pe 9 decembrie, la Craiova, vor fi prezente 30.000 de persoane.

 "Din câte am înțeles, sunt foarte multe organizații județene care vor face (astfel de mitinguri — n.r.). Nu pot să vă spun, pentru că nu am eu o astfel de listă. Pot să vă spun clar că noi la Dolj stabilisem inițial pentru ora 17,00, a rămas ora 15,00, ca să ne sincronizăm și cu alte organizații județene. La Dolj ne așteptăm să fie, probabil, în jur de 30.000 de oameni. (...) La întâlnirea la care am fost — șapte-opt președinți de organizații — acolo toată lumea a spus că intenționează să organizeze miting și am stabilit ora 15,00", a precizat el, luni, la Palatul Parlamentului.

Senatorul a arătat că fiecare organizație județeană are libertatea să aleagă tema. Potrivit acestuia, filiala de Dolj s-a ocupat deja și de partea de promovare.

"Pe de o parte, să vedem dacă sunt oameni care ne susțin și pe noi — vreau să spun că la Craiova au fost în jur de 700 de persoane mobilizate de cei de la USR și PNL în piață — acum vrem să vedem dacă sunt oameni în Craiova și tot județul Dolj care consideră că aceia care sunt în piață le reprezintă punctul de vedere sau nu. În plus, sunt destul de multe abuzuri împotriva cărora vor protesta colegii noștri. (...) Credem că e momentul ca oamenii să spună: 'Ajunge, am înțeles, am văzut ce tot se strigă în piață'. Credem totuși că țara asta trebuie să fie o țară normală în care Parlamentul să legifereze, Guvernul să guverneze și în care fiecare să își facă treaba", a spus el.

Manda a subliniat că nu a fost luată o decizie privind obligativitatea organizării unor astfel de mitinguri și că inițiativa a venit din partea președinților de organizații județene.

"Domnul Dragnea nu s-a împotrivit. Au fost colegi care au spus că doresc să facă. A fost o discuție dacă se organizează sâmbătă sau duminică și a rămas sâmbătă. (...) Nu a fost președintele organizației de București la acea întâlnire", a menționat el.

Totodată, acesta a estimat că este posibil ca un astfel de miting să fie organizat inclusiv la Brăila.

"Nu am cum să anticipez eu poziția premierului. Nu cred că va fi împotrivă. Am văzut declarația despre mitingul de la Dolj. A fost o formă de a nu răspunde la întrebare, e în regulă, dar eu cred că există posibilitatea să fie miting inclusiv la Brăila", a precizat Manda.

Pe 27 noiembrie, senatorul social-democrat Claudiu Manda a anunțat că la Craiova urmează să fie organizat un miting pentru a se vedea în ce măsură populația susține Guvernul și măsurile aplicate de acesta.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina