„Eu sunt maghiară! Nu există granițe care să ne despartă!”/Tünde, născută în Harghita, a reprezentat Ungaria la Miss Universe 2023/România nu a avut nicio reprezentantă

„Eu sunt maghiară! Nu există granițe care să ne despartă!”/Tünde, născută în Harghita, a reprezentat Ungaria la Miss Universe 2023/România nu a avut nicio reprezentantă

Sheynnis Palacios din Nicaragua a câștigat titlul de Miss Universe 2023, concurs desfășurat în El Salvador. Deși România nu a avut oficial nicio reprezentantă, o tânără din Harghita a participat la concurs, însă din partea Ungariei.

Blága Tünde a spus că a fost în America de Sud în calitate de ”maghiară ardeleancă” și a avut pe pagina pe Instagram mai multe postări în care a vorbit despre identitatea sa națională.

”Eu cred și noi credem în forța culturii noastre! Fiecare gând, cuvânt și gest al meu au fost pentru națiunea maghiară, pentru poporul cu care mi-am împărțit inima și sufletul. Criticii nu ar trebui să ne descurajeze să ne apărăm cu mândrie naționalitatea noastră. Maghiarii din Transilvania au inima și sufletul împletite cu națiunea maghiară, iar eu, ca parte a acestei minunate comunități, accept atât criticile, cât și laudele. Mă ridic cu mândrie în fața tuturor întrebărilor și criticilor. Eu sunt maghiară!

Sunt mândră de limba pe care o vorbesc, pe care foarte puțini oameni o înțeleg, pentru că este unică și specială. Știu că este dificilă pentru alții, dar este a mea, a părinților mei și, de mii de ani, a tuturor maghiarilor.

Această paradă în propriul meu costum național în El Salvador nu a fost doar un eveniment pentru mine, ci o oportunitate de a arăta lumii că suntem puternici și că nu vom dezamăgi! Am întărit legăturile comunității noastre și împreună am vorbit despre valorile pentru care am luptat timp de secole. Naționalitatea noastră maghiară noastră nu poate fi ștearsă de nimeni. Noi existăm și vom exista! Nu există granițe care să ne despartă! Identitatea noastră are rădăcini adânci, iar noi suntem dovada vie că vom transmite această tradiție și cultură pentru mii de ani de acum încolo. Am purtat costumul național maghiar cu mândrie și dragoste și reprezint inima tuturor celor care cred în puterea și frumusețea de a fi maghiar”, a spus Miss Ungaria.

Concursul internațional de frumusețe Miss Univers se desfășoară din 1952. În ediția din acest an, pe locul secund s-a clasat Anntonia Porsild din Thailanda, în timp ce locul trei a fost obținut de o australiancă, Moraya Wilson.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Eu ți-am zis că dacă mă lași pe mine să bag mâna la fermoar, se termină totul în mai puțin de două minute, dar așa a durat mai mult”

2 Ce se întâmplă? / Boala lui Kate Middleton, mult mai gravă decât s-a anunțat oficial?

3 VIDEO Ultimul mesaj al lui Viorel Cataramă?

4 O rețea organizată de naționaliști maghiari a rescris majoritatea articolelor despre români pe Wikipedia engleză

5 Soţia a fost violată în grup, iar soţul a fost bătut crunt / Coşmarul unui cuplu spaniol care călătorea în India